Easykart

Easykart

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2008. augusztus 9. 14:45

 

20 vadonatúj gyerek gokart sorakozott augusztus 2-án, szombaton a kecskeméti Gokart Stadion célegyenesében. A gokartok körül gyerekek futkároztak, várva azt, hogy néhányan közölük életükbe először beleülhessenek, vezethessenek egy versenygokartot.

Ugyanezekkel a gokartokkal találkozhattak azok, akik az elmúlt hetekben Mol kutaknál tankoltak országszerte, hiszen a Kecskeméti Motorsport Egyesület ezt a promóciós lehetőséget választotta ahhoz, hogy minél több emberhez eljusson az általuk megálmodott utánpótlás-nevelési program.

Több, mint százan töltötték ki a jelentkezési lapokat, köztük olyanok is, akik alul vagy felül kilógtak a megadott 7-12 éves korhatárból. A jelentkezőket egy tájékoztató-felmérő rendezvényre invitálta az Egyesület a kecskeméti gokart pályára.

A program egy tájékoztatóval kezdődött, ahol Bakoss László ismertette a kezdeményezés célját, azaz új versenyzők megnyerését a gokartsportnak, megadva nekik azt a lehetőséget is, hogy megfelelő tehetséggel és támogatással akár a Formula 1-ig is eljuthassanak.

A tájékoztatót követően az 57 megjelent gyermeket három csoportra osztották. Miközben az egyik csoport fizikai állapotfelmérésen vett részt (hát és hasizomgyakorlat, helyből távugrás), addig a másik csoport a gokarttal ismerkedett, illetve körözhetett egy bójákkal kijelölt pályán, gyakorolva az elindulást, megállást, kanyarodást, a harmadik csoportról méretet vettek a szervezők, közben pedig a szülőkkel ismertették a gokartsportban rejlő lehetőségeket, tanulási folyamatokat, illetve a költség vonzatait.

A gyerekek szemmel láthatóan nagyon élvezték a programot, a nagy hőség ellenére mindent beleadtak, hogy övék legyen a legtöbb felülés, az ő nevük mellett jelenjen meg legnagyobb távolság a távugrás után. Mint mindig, itt is akadtak kivételek, volt olyan kislány, aki nagyon félt a mellette duruzsoló motortól, még el is pityeredett, de végül ő is megbékélt azzal, hogy ez a sport bizony zajjal jár.

Miután mindhárom csoport végzett mindhárom feladattal, rövid szünet következett, majd át kellett esniük a nap legnehezebb próbáján, a Cooper-teszten. A 12 perces futás részben lehetőséget adott a pályával való ismerkedéssel is, hiszen annak aszfaltján kellett futniuk a jelentkezőknek. Illetve nem csak nekik, hiszen a Kálmán Motorsport jelen lévő junior versenyzőinek, Kancsár Ferencnek, Ernst Olivérnek és Veréczi Dánielnek is.

Hogyan tovább, mi követi ezt a rendezvényt? Lapozz!

Lapozás:   1 | 2
 

Közelgő események

.