Ismét 18000-es fordulaton a motorok

Ismét 18000-es fordulaton a motorok

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2008. augusztus 25. 13:03

Birizdó Imre a tavalyi ICA győztes.

Birizdó Imre a tavalyi ICA győztes.

Egy lehetséges jelölt az Easykart címre.

Egy lehetséges jelölt az Easykart címre.

Az utolsó ICC magyar bajnok, Zdeno Mikulasko 2005-ben.

Az utolsó ICC magyar bajnok, Zdeno Mikulasko 2005-ben.

 

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség 2008-as Gokart Országos Bajnokság Alapkiírásának értelmében az idei évben a 14 futamos, a Magyar Gokart Szövetség által megrendezett, hét kategória számára kiírt bajnokság mellett megrendezésre kerül egy hat futamos bajnokság az idén debütáló Easykart 60 gyermek géposztály számára valamint egy két futamos bajnokság a KF3 + Intercontinental A Junior, KF2 + Intercontinental A illetve KZ2 + Intercontinental C géposztályok számára.

Az Easykart bajnokság első fordulójára illetve két futamos bajnokságokra szeptember 6-án kerül sor a Kecskeméti Gokart Stadionban. A verseny lehetőséget kínál azon gokartosok számára, akik az elmúlt években az ICA, ICA-Junior illetve ICC géposztályokban versenyeztek, hogy leporolják a technikát és újra a magyar bajnoki címért szálljanak harcba. Mivel azonban a nemzetközi szövetség, a CIK tavaly leváltotta a már említett kategóriákat, a versenykiírás KF3, KF2 illetve KZ2 géposztály előírásainak eleget tévő gokartokkal is rajthoz lehet állni.

A régi-új junior és felnőtt géposztályok mellett újdonság lesz az Easykart 60 géposztály. A Birel cég által kitalált márkanév lényegében egy márkakupát takar, ahol mindenki azonos vázzal, azonos motorral, azonos gumival versenyez. Négy géposztály közül választhatják ki a versenyzők a korukhoz illőt, a gyerekeknek szánt Easykart 60 mellett 100 köbcentiméteres, 125 köbcentiméteres és 125 köbcentiméteres váltós motorok szerepelnek a kínálatban. Az Easykart több országban is jelen van már, Magyarország Olaszországhoz, Angliához, Oroszországhoz, Törökországhoz, Ciprushoz, Görögországhoz, Németországhoz, Lengyelországhoz, Floridához, Mexikóhoz, Guatemalához, Puerto Ricohoz, Columbiához, Venezuelához illetve Japánhoz csatlakozik a jövő hétvégén. A kategória aktualitása az elmúlt hétvégén, a lengyelországi Poznan-ban megrendezett Easykart European Grand Final, ahol a Kálmán Motorsport hét éves versenyzője, Havasi József képviselte a magyar színeket.

A szeptember 6-i verseny versenykiírása megtekinthető a kecskeméti Gokart Stadion honlapján, vagy nálunk, a bal oldalon található Versenykiírás linkre kattintva. A versenykiírásban hivatkozott technikai és sport szabályok megtalálhatók az MNASZ, a CIK illetve az Easykart honlajain.

A versenyek eredetileg augusztus 30-31-én kerültek volna megrendezésre. Sajnos végül a Magyar Gokart Szövetség nem egyezett bele, hogy az általa rendezett, augusztus végi versenyhétvégén a fent említett géposztályok is pályára lépjenek. Az eredeti elképzelések szerint a Kecskeméti Motorsport Egyesülettel társrendezésben megrendezendő versenyhétvége egyben a 8. Hírös Kupa is lett volna, ám ez, a körülményekre való tekintettel az idén elmarad, az augusztus 31-i verseny a Gokart OB IX-X. fordulójaként kerül megrendezésre.

 

Közelgő események

.