Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság - 3. forduló

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság - 3. forduló

Szerző: Katona György

Fotó: Drabant László, Kovács István

2008. augusztus 25. 23:47

 

Kitűnő időben, nagyszerűen felkészített gépekkel és megfelelően felgumizott pályán, profi bíráskodás mellett kerülhetett sor az amatőr verseny 3. fordulójára.

Az időmérőn elért eredmények már sejtetni vélték, hogy milyenek az erőviszonyok és milyen csaták alakulhatnak ki a versenyen. Amíg az első találkozó időmérőjén csak az első két versenyző ment 38 mp-en belül, addig a mai versenyen már négyen is túlteljesítették azt. A versenyen pedig már heten bizonyították, hogy jóval az első forduló időeredményei alatt tudnak teljesíteni. Ez is mutatja, hogy amatőr gokart versenyzést szerény anyagi feltételek mellett is lehet színvonalasan űzni.

A két futam alatt kialakult párok nagyon kemény csatákat vívtak. Katona György és Galaczi Sándor ismét egymásra talált. A második helyről rajtoló Galaczi lerajtolta a mellőle induló Katonát, de az első visszafordítónál, fél körön belül, műszaki hiba miatt kicsúszott a pályáról és már csak a 4. helyet tudta megszerezni, körhátrányban.

A 12 éves Katona György magabiztosan nyerte az időmérőt és mind a két futamot. Az első futamot úgy, hogy csak ketten tudtak körön belül maradni vele. Vasárnap ő volt a leggyorsabb, 34,959 másodperces körideje nem sokkal maradt el a kecskeméti pályacsúcstól.

A fiatal Kovács László és a rutinos Balogh József nem mindennapi ütközetben próbálta bebizonyítani, hogy a fiatalos lendület vagy a magabiztos tapasztalat állhat a dobogó második fokára. A második futamban Kovács Galaczival mérkőzött, ismét meg kellett küzdenie a jó helyezéséért.

A középmezőnyben is hasonló volt a helyzet. Deák János Feszt Péterrel csatázott, ifjú Deák János pedig Bende Györggyel mérte össze a tudását.

Az eredményhirdetés a szokásos baráti hangulatban adta meg a zárszót. A versenyt támogató támogató Mezőhegyi Hiteliroda átadta az első három helyezettnek és a versenyben elért legjobb körért járó pénzdíjas jutalmakat.
Fair Play díjban részesült Balogh József illetve egy napos pálya bérletet kapott Deák János a legkitartóbb gokartos cím elnyerésével.

A három forduló után láthatjuk, hogy egyre jobbak alakulnak az időeredmények, amelyek nagyszerűen felkészített gépekre, kitűnő versenyzőkre utalnak. Nem utolsó sorban minden elismerés illeti a profi lebonyolításban résztvevőket, Fekete Zoltán irányításával.

A rendezők kihirdették a következő, negyedik forduló időpontját. A versenyt 2008. szeptember 27-én rendezik meg a kecskeméti Gokart Stadionban.

 

Közelgő események

.