29 ezred másodperc döntött

29 ezred másodperc döntött

Szerző: Katona György

Fotó: Kovács István, Szita Gábor

2008. október 4. 19:40

 

Szoros eredmények és holtversenyek tarkították a Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság utolsó előtti fordulóját, amely bővelkedett az eseményekben és az izgalmakban.

Vége a nyárnak és a szabadságoknak, így egyre több amatőr gokartos csatlakozik az egyre színvonalasabb kecskeméti amatőr sorozathoz. Erre utal a népes mezőny és az egyre javuló teljesítmények, amelyeket ezen a pályán eddig amatőr szinten senki nem látott. Méltán büszkék a rendezők, hiszen ország minden részében ismertté vált a kezdeményezésük, amely igazán rangos amatőr megmérettetésnek bizonyult.

A 15 indulóból többen is voltak, akik 200 -300 kilométernél többet is utaztak, hogy elindulhassanak. Nagyon kinőtte magát ez a bajnokság, amelyen már az előző fordulóhoz képest is, egyre jobb technikákkal vágtak neki a sportbarátok. Természetesen az elért időeredmények is ezt mutatták, mert szinte mindenki túlteljesítette az eddigi eredményeit. Persze most sem maradtak el a viccelődések, ugratások, amelyek a jó hangulatot biztosították.

Az időmérő a következő képen alakult:
Az első két helyet Katona György és Galaczi Sándor szerezte meg, mint ahogy várható volt az eddigi teljesítményeik alapján. Kovács László nagyon messziről érkezve bizonyította, hogy helye van az élmezőnyben. Ő rajtolt a harmadik helyről. Balogh Elek egy remek technikát vásárolt, ami kitűnően bevált, így az élmezőnyből indult. Megszerezte a negyedik helyet. Balogh József hozta a tőle megszokott kitűnő formát és tapasztalatából adódóan most is sok jó tanáccsal látta el a többieket. Az ötödik helyről indult.

Mind a két futam nagyon hasonló volt az erőviszonyok terén:
A Galaczi Sándor ? Katona György páros harca ezen a futamon is óriási csatát hozott, felváltott sikerrel. Azt, hogy mennyire minimális különbség döntött, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az első futamban győztes Galaczi csak 0,029 másodperccel előzte meg a célba éréskor a vele szinte egyszerre befutó Katonát. Leintéskor a kockás zászlónál szabad szemmel nem lehetett megállapítani, hogy ki lett az első! A második futamban pedig Katona az utolsó negyed körben előzte meg Galaczit és győzött több mint 1 mp-el. Ezek alapján holtversenyben mind a ketten az első helyen végeztek. Bartus Péter Nógrád megyéből érkezett Kecskemétre, bizonyítva, hogy az ottani gokartosok is kitűnően mennek. Sajnos az időmérő számára nem a legkedvezőbben alakult, (a 11. helyről indult) de később annál jobban teljesített, a harmadik helyet szerezte meg. Balogh József a negyedik, Feszt Péter és Balogh Elek holtversenyben az ötödik lett. A mezőny további része szinte teljesen együtt volt, amelyekből szintén kialakultak a holtversenyek.

Mindent összevetve, egy remek versenyt láthattak a kilátogató nézők, sportbarátok. A szervezők pedig úgy gondolják, hogy a kezdeményezés elérte a célját, hiszen eddig összesen 21 amatőr gokartos mérette meg a tudását, mutatta meg technikáját versenykörülmények között. Az időeredmények táblázataiból látszik, hogy ezek közül 8 induló 0,35 ? 0,37 mp környékén teljesített. Ezek pedig amatőr szinten kiváló eredmények, amelyek arra ösztönözhetik a többi hobby gokartost az országban, hogy érdemes felkeresni a Kecskeméti Gokart Stadiont, mert itt egy kitűnő pálya és egy jó társaság várja a bizonyítani vágyókat. Ezt a pályát minden amatőr gokartosnak ki kell próbálni.

Az utolsó forduló szeptember 12-én lesz megrendezve, de a szervezők már a jövő évi versenyeket tervezik 5 szponzorral, 5 önálló futamból álló kupa sorozattal és a nem elhanyagolható pénzdíjazással jutalmazva a hazai gokart sport szerelmeseit.

 

Közelgő események

.