4. Gulyás Kupa és Easykart OB

4. Gulyás Kupa és Easykart OB

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2008. október 8. 19:29

Hercsik Vince (Gyermek)

Hercsik Vince (Gyermek)

Makranczi Géza (Öregfiú)

Makranczi Géza (Öregfiú)

Kálmán Péter (Aktív Senior)

Kálmán Péter (Aktív Senior)

 

Hagyományosan október első hétvégéjén került megrendezésre a Kecskeméti Gokart Stadionban a gokart baráti találkozó, amely ebben az évben az Easykart Országos Bajnokság harmadik és negyedik fordulójának is otthont adott.

Valószínűleg az időjárásnak tudható be, hogy a korábbi években megszokottnál kevesebben választották ezt a programot vasárnapra. Szombaton országos esőzések voltak és ez többeket eltántorított attól, hogy Kecskemétre utazzon. A legfeltűnőbb talán az aktív verseny alacsony száma volt, ám azt némileg ellensúlyozta, hogy népes amatőr mezőny gyűlt össze.

A délelőtti szabadedzéseket követően az Easykartosok teljesítették az OB szabályoknak megfelelő időmérőt (a Gulyás Kupa futamainak indulási sorrendjéről sorshúzás dönt), amit Vaskó Dominik (Mátra Motorport Egyesület/Easykart/IAME) nyert Havasi József (Kálmán Motorpsport/Easykart/IAME) és Havasi Barbara (Kálmán Motorpsport/Easykart/IAME) előtt. A tizenöt körös verseny végén azonban mégsem közülük került ki a győztes, hiszen a negyedik helyről rajtoló cseh Dominik Javurek hajtott át először a célvonalon, őt Havasi József és Vaskó követte. Javureket a második futamon sem tudták legyőzni a magyarok, Havasi megőrizte második helyét, a harmadikra pedig Rónai Tamás jött fel (Kecskeméti MSE/Easykart/IAME). Az eredetileg hat futamosra tervezett bajnkság végül négy futam után zárul. A cseh versenyző eredmény nem számít bele a bajnokságban, így Havasi József maximális pontszámmal nyerte a bajnoki címet Rónai Tamás és nővére, Havasi Barbara előtt.

Az idén két csoportra lett osztva az aktív versenyzők mezőnye. A juniorok között Fodor Árpád (CRG Gokart SE/CRG/Rotax) bizonyult a legjobbnak annak ellenére, hogy egy futamot sem nyert. Az első futamban Ács Krisztiánt (CRG Gokart SE/CRG/Rotax Junior), a másodikban pedig Havasi Barbarát (Kálmán Motorsport/Birel/Rotax) intették le elsőnek, ám a másik futamon mindketten a mezőny végén értek célba, így összesítettben az egy harmadik és egy második helyet szerző Fodor nyert. Második helyen, szintén kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően Laczkó Levente (Diamond Racing/Jesolo/Rotax) végzett, a harmadik helyet pedig Havasi foglalta el.

Az seniorok között Kálmán Péternek (Kálmán Motorsport/Birel/Rotax) nem akadt ellenfele. Az első futamot az élről rajtolva nyerte, a másodikat pedig úgy, hogy az utolsó helyről indulva a hármas kanyarban már elsőként fordult. A második és harmadik helyen Birizdó Imre (Kálmán Motorsport/Birel/Rotax) illetve Balogh Tamás (CRG Gokart SE/CRG/Rotax) ért célba mindkét futamon így a nap végén a dobogóra is ők hárman állhattak.

Gyerekek, öregfiúk, szerelők és gokart barátok a következő oldalon. Lapozz.

Lapozás:   1 | 2
 

Közelgő események

.