Királykúti egy tizeddel maradt le a döntőről

Királykúti egy tizeddel maradt le a döntőről

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2009. április 9. 14:27

 

Az elmúlt hétvégén rendezték a Winning Series Karting 2009 harmadik fordulóját Olaszországban.

A Castelletto di Branduzzo helységben található Pista 7 Laghi adott otthont a versenynek, amelyen Királykúti Márk (Kosmic/Vortex/Dunlop) is rajthoz állt a Kosmic színeiben.

A magyar versenyző 42. lett az időmérőn, ahonnan a selejtezők alatt feljött a 31. helyre. Eredménye alapján a reményfutamon szerezhette volna meg a döntőbe való indulás jogát, ám ez ezúttal nem sikerült. Márk mindössze egy tízet másodperccel maradt le a hatodik helyen célba érő holland Peter Hoovenaars-tól (Zanardi/Maxter/Dunlop).

A KF3 kategória elődöntőjét az orosz Danyl Kviat (Tony Kart/Vortex/Dunlop) nyerte, ám a döntőben lemaradt a dobogóról. Győzött a holland Nyck de Vries (Zanardi/Parilla/Dunlop) Carlos Sainz (Tony Kart/Vortex/Dunlop) és Jordan King (Maranello/Maxter/Dunlop) előtt.

KF2-ben némi meglepetésre a svéd Mans Greenhagen (Energy/TM/Bridgestone) nyerte az elődöntőt és a döntőt is. A döntő második helyén az olasz Aniello Smarazzót (Tony Kart/Vortex/Bridgestone) intették le, a harmadik helyen a francia Brandon Maisano (Intrepid/TM/Bridgestone) ért célba.

Castellettóban újra a Super KF géposztályon volt a sor, hogy pályára lépjen (mint ismeretes a KZ2-vel felváltva szerepelnek a 2009-es versenyeken). A 32 körös döntőt a 2008-as VB második helyezettje, a cseh Libor Toman (Birel/Parilla/Bridgestone) nyerte a finn Aaro Vainio (Maranello/Maxter/Bridgestone) és Sauro Cesetti (Birel/Parilla/Bridgestone) előtt.

A WSK következő fordulójára bő két hónap múlva, június 11-14 között kerül sor a belgiumi Genk-ben.

 

Közelgő események

.