Easykart Kupa, GLB Amatőr Gokart Kupa, Bérgokart Kupa

Easykart Kupa, GLB Amatőr Gokart Kupa, Bérgokart Kupa

Szerző: Katona György

Fotó: Bálint F Gyula

2009. május 9. 21:01

Az Easykart dobogó.

Az Easykart dobogó.

Havasi egy újabb duplával nyitott.

Havasi egy újabb duplával nyitott.

Katona KF2-es motorjának kuplungja

Katona KF2-es motorjának kuplungja "elfogyott".

 

Egy egész napos program várta a Kecskemétre látogató gokart rajongókat. Kitűnő volt az idő, amely ideális körülményeket teremtett a hírös város kitűnően felújított pályáján.

Három kategória is szórakoztatta az ide látogatókat, profi bíráskodás mellett:

A Kecskeméti Motorsport Egyesület rendezésében került sor az MNASZ Easykart 60 Kupa I-II. fordulójára.

Ezen a napon indult a tavaly Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság néven ismerté vált, pénzdíjas versenysorozat utódja, egy amatőr kupa sorozat, melynek az első fordulóját a Global Life Broker Holding támogatta.

A rendezők erre a napra tették bérgokartosok versenyét, amelyet minden hónapban az amatőr versennyel egy napon tartanak meg.

Az Easykart Kupa időmérőjét, nem kis meglepetésre, a CRG Gokart SE versenyzője, Rónai Tamás nyerte a tavalyi bajnok, Havasi József előtt. Ez az eredmény azt is előre vetítette, hogy egy igazi harcot láthatnak a nézők a gyermek kategória összecsapásánál. Havasi már a rajtnál támadott, az élre állt, de Rónai visszelőzte, és ez így ment körről-körre. Az első futam alatt felváltva birtokolta az első helyet a két tehetséges fiatal. Az A győzelmet végül a nagyobb tapasztalattal rendelkező bajnok aratta szerezte meg azzal, hogy az utolsó körben újra az élre tudott kerülni. A második futamban Havasi már sikeresebben védekezett, végig maga mögött tudta tartani Rónait. A harmadik helyen mindkét futamban a Kecskeméti Motorsport Egyesület versenyzője, Góth Viktor ért célba.

A GLB Amatőr Kupa versenyzői tavalyról már igen jól ismerték egymást, de itt nehezebb volt megtippelni a végeredményt, hiszen azóta mindenki fejlesztett. Az időmérő a Katona, Kolozsvári, Galaczi hármas sikerét hozta, de a folytatásban sok minden megváltozott. Katona megnyerte ugyan a kvalifikációt, de még ez alatt meghibásodott a kuplungja, amely alapján úgy látszott, hogy el sem tudja kezdeni a versenyt. Majd olyan dolgok következtek, amelyek miatt is nagyon sokan szeretik az amatőr gokartozás légkörét! Szinte mindenki, aki csak a legminimálisabban is tudott segített, de alkatrész híján ez is kevés volt.
A futam előtt 30 perccel, a kecskeméti pálya munkatársai felajánlottak egy csere motort, amelyet Bor Tamás 25 perc alatt (!) - két motor kiszereléssel, egy beszereléssel - rekordidő alatt teljesített! Ez volt a nap egyik igazi szenzációja és bravúrja, mert a futam előtt nem sokan fogadtak volna arra, hogy a tavalyi bajnok elindulhat a versenyen!
A helyi pályán joggal nagyon népszerű Tamás óriási teljesítményt nyújtott mind szakmailag, mind pedig emberileg! Ezúton is köszönet neki! Kolozsvári Dániel kitűnő teljesítményt nyújtott, mind a két futamot fölényesen megnyerte. A második és harmadik helyen Galaczi Sándor illetve Katona György végzett.

A bérgokartosok versenye is joggal válhat egy hagyománnyá, hiszen mindenki kitűnően szórakozott és már most jelezte, hogy a jövő hónapban is rajthoz szeretne állni.

Egy kitűnő, nagyon szórakoztató, egész napos gokart program került lebonyolításra, amelynek a folytatása a kiírás szerinti időben kerül megrendezésre. Minden résztvevőt és látogatót nagy szeretettel várnak a rendezők a jövő hónapban is!

 

Közelgő események

.