Olaszországba megy a Rotax Euro Challenge

Olaszországba megy a Rotax Euro Challenge

Szerző: Jenni Wade, Bálint F Gyula

Fotó: Bas Kalgis

2009. május 28. 12:22

 

Egy izgalmas Spanyol szezonnyitó után a Kart Planet pálya a Rotax Euro Challenge második fordulójának helyszíne. A hétvégén megrendezésre kerülő versenyre 26 ország több, mint 140 versenyzője adta le nevezését.

A Torinótól 70 km-re, délnyugatra található pálya egy új helyszín a Rotax Euro Challenge sorozatban. A gyorsnak és technikásnak tartott pálya 1450 méteres hossza komoly kihívás elé állítja a versenyzőket. A pályát 1998-ban építették, Busca közelében, nem messze a francia és a Monaco-i  határtól. A részben kompakt, kanyargós, részben pedig gyors szakaszokat tartalmazó pályán a váltós DD2-es géposztály versenyzői várhatóan 58 másodperc körüli köröket fognak majd teljesíteni, míg a többi géposztály feltehetőleg ennél némiképp lassabb lesz.

A pálya-tulajdonos Speranza és Imani családok nagy izgalommal várják az első, az RGMMC-vel közösen lebonyolított Rotax Euro Challenge rendezvényt. A pálya már számtalan nemzetközi versenynek adott otthont, az elmúlt három évben páldául mindig szerepelt az Open Master versenynaptárában. Vonalvezetéséből adódóan nem csak gokartpályának alkalmas, rendeztek itt Supermoto Világbajnokságot is az elmúlt években. A nemrég elkészült kiszolgáló épület a nagyszerű vendéglő mellett magába foglalja a verseny technikai lebonyolításához szükséges helyiségeket is. A nézőtér és a lelátók ideálisak a versenyek megtekintéséhez.

A spanyolországi versenyen erős Tony Kart dominancia látszik kibontakozni. A felnőtt pódiumon ez egyértelműen látszott, de Josh Websterrel a Junior géposztályban is győzedelmeskedtek. A Strawberry Racing Team 15 éves versenyzője kétszer is edzett az olasz pályán így bizakodva tekint a második forduló elé.

Öt magyar versenyző áll rajthoz az Euro Challenge második fordulóján. Az első fordulóban elért negyedik helyét követően Kancsár Ferenctől (Kálmán Motorsport) várjuk a legjobb eredményt. A junior mezőnyben mellette még Major Benedek (Top Motorsport) áll rajthoz, neki ez lesz a második nemzetközi szereplése. A felnőttek között a Kálmán Motorsport ifj. Márton Lászlóval és Antonfeld Péterrel, a Top Motorsport pedig Végh Benjáminnal képviseli magát. Szurkolhatunk továbbá a Kálmán Motosport dél-afrikai versenyzőinek is, a junior Liam Venternek valamint a DD2-s Ian Youngnak és Justin Allisonnak.
 
Az Olaszországban történtek a megszokott módon nyomon követhetők a Kart Data Live Timing-nak köszönhetően és rövid videók láthatók az RGMMC TV-n. A Gyorsasági és Gokart Magazin is ott lesz a helyszínen szombaton és vasárnap, így oldalunkon is folyamatosan tudósítunk a történtekről.

 

Közelgő események

.