Kancsár hetedik

Kancsár hetedik

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2009. június 1. 22:11

Végh Benjámin (Top Motorsport)

Végh Benjámin (Top Motorsport)

Antonfeld Péter (Kálmán Motorsport)

Antonfeld Péter (Kálmán Motorsport)

Major Benedek (Top Motorsport)

Major Benedek (Top Motorsport)

 

A junior versenyzőink célba értek, a felnőttek kiestek a Rotax Euro Challenge második, olaszországi fordulójában.

Május 27-31 között a Cuneo tartománybeli Busca mellett található Kart Planet gokartpályán csaptak össze Európa (és nem csak) Rotaxosai. Az előzetesben leírtnak megfelelően mi is ott voltunk, ám a folyamatos tudósításra vonatkozó ígéretünknek sajnos nem tudtunk eleget tenni. A sajtónak fenntartott szoba ajtaján ugyanis a következő felirat fogadott: "Press Only - Sorry No Internet Access". Így hát maradt a fényképezés és a versenyzők kergetése a nyilatkozatokért, ez utóbbi több-kevesebb sikerrel.

Amikor pénteken este elindultunk Torino felé már tudtuk, hogy Kancsár Ferenc megnyerte a Junior időmérőt. Míg Ferencnél minden rendben volt a Max-os versenyzők nem voltak

Antonfeld Péter: "Nem úgy sikerült, mint ahogy szerettem volna, mert nem volt 100%-os a vázam sem és a motor sem. De a 14. hely nem rossz, onnan még fel lehet jönni az első helyre."

Ifj. Márton László: "Nekem a motor jobb volt, mint a váz, de a váz visszafogta a motor. Én is csak azt tudom mondani, mint Péter: a tizenhetedik helyről is lehet nyerni."

A Top Motorsportnál kissé morcosabbak voltak az emberek. Mint kiderült a szabadedzések után Szép Ferenc a Top Kart szakembereitől kért beállítási tippet, ami sajnos rosszul sült el, Végh Benjámin az ötvenharmadik helyre kvalifikálta magát.

Végh Benjámin: "Nagyon rosszul sikerült az időmérőm. Egy beállítási hibának köszönhetően nagyon betapadt a váz, ennek köszönhetően csak az utolsó előtti időt tudtam elérni az időmérőn."

A Wildkarttal versenyző Major Benedek is panaszkodott a vázra, neki a harmincadik időt sikerült teljesítenie a Junior mezőnyben.

A szombatra beígért eső elmaradt, a selejtező futamokra száraz körülmények között került sor. Kancsár Ferenc időmérőn mutatott előnye eltűnt, üldözői gyorsabbak lettek. A futamokon az élről induló versenyzőnk az első futamon a verseny elején elvesztette vezető pozícióját, de a második helyét a célig megőrizte. A második futamon az utolsó előtti körig őrizni tudta első helyét, ám akkor megelőzték. Pár kanyarral később visszaszerezte a vezető pozícióját, de egy újabb támadásnál az első helyért harcoló három versenyző összeakadt és Ferenc húzta a rövidebbet, utolsó lett. A harmadik selejtezőn a harmadik helyen intették le.

Kancsár Ferenc: "Az első selejtezőben nagyon lassú voltam, majdnem a leglassabb a mezőnyben. A második selejtezőre próbáltunk valamiket állítani, de még így is kaptam két és fél tizedet mindenkitől. A futam ennek ellenére jó lett volna, az utolsó kör felénél még vezettem, de aztán összeakadtam egy Tony Kartos versenyzővel és a bokorba kötöttem ki. A harmadik futamon már nem volt gond a tempómmal, de két versenyző egy picivel még gyorsabb volt és így meg tudtak előzni és ott is tudtak maradni"

Major Benedeknek nehezen indultan a futamai, tegyük hozzá, hogy a mezőny hátsó részéből indulva jó eséllyel belekeveredik az ember az ezen a pályán nagy valószínűséggel bekövetkező rajt utáni balesetbe. Így történt ez Benedekkel is az első két futamban, mindkét futamon meglökték és megpörgött. A selejtezők után a 33. helyen állt így csapattársához hasonlóan részt kellett vennie a vasárnapi reményfutamon. Merthogy Végh Benjáminnak sem úgy indultak a selejtező, ahogy szerette volna:

Végh Benjámin: "Bementem az első selejtezőre, mentem 40 métert majd megállt a motor. Nem tudtam újraindítani, később pedig kiderült, hogy rossz volt az akkumulátor. A második futamon a rajtnál sikerült javítanom három helyet. A harmadik selejtezőn szerencsésen kikerültem a rajt utáni balesetet és ismét több helyet javítottam. Sajnos végül visszaestem, mert többször is hibáztam a verseny alatt."

A Kálmán Motorsport két felnőtt versenyzője egyenes ágon bejutott a vasárnapi döntőkbe, miután Márton sorrendben hatodik, tizenkettedik és újra hatodik lett, Antonfeld pedig egy tizenhetedik, egy negyedik és egy hatodik helyet gyűjtött be. A selejtezőkben gyűjtött pontok alapján a két versenyző egymás mellől, a hatodik sorból várhatta a vasárnapi elődöntő rajtját.


A vasárnapi események a következő oldalon. Lapozz!

Lapozás:   1 | 2
 

Közelgő események

.