Havasi József Ampfingban

Havasi József Ampfingban

Szerző: GMAG

Fotó: Havasi Balázs

2009. június 8. 10:01

A versenyző és a szerelője.

A versenyző és a szerelője.

Bambini B dobogó

Bambini B dobogó

Bambini B dobogó

Bambini B dobogó

 

A hétvégén zajlott az ADAC Kart Masters 2009 sorozat harmadik fordulója. A Kecskeméti Motorsport Egyesület versenyzője vendégpilótaként vett részt 8-12 éves gyerekek számára fenntartott Bambini B kategóriában.

Ezen a versenyen Havasi József a Swabe Motorsport csapatában versenyzett. A bérelt technikával voltak gondok, a motor az első szabad edzésen tönkrement, ezzel elúszott a péneki gyakorlás lehetősége is.

Szombaton három warm-up-pal folytatódott a program. Az új motor sem volt tökéletes, de az időmérőre leesett az eső, ami eltüntette a motorok közötti különbségeket és a versenyzők tudása kapott nagyobb hangsúlyt. Havasi, a németek nagy meglepetésére, a második legjobb időt futotta, megelőzve a sorozatban vezető, az elmúlt négy futamból hármat megnyerő David Beckmann-t.

Szintén szombaton rendezték meg az első futamot is, ahol Joci tartani tudta a második helyét, a pole-ból induló svájci Gianni Janzik mögött ért célba.

Vasárnapra felszáradt a pálya. Havasiéknak újabb technikai gondjaik akadtak, ami miatt kénytelek voltak kihagyni a második futam előtti melegítést, így a karburáció is elmaradt és a megváltozott körülményekhez megfelelő vázbeállításról is hiányosak voltak az információk. Joci szerelőjének sikerült ráéreznie a megfelelő beállításokra. Sajnos a motor továbbra sem muzsikált úgy, ahogy az elvárható lett volna tőle, ennek ellenére a magyar versenyzőt a negyedik helyen intették le.

"A Dunlop gumi idegen volt Jocinak. Úgy érzem a ha rákészülünk, tudunk rendesen edzeni, akkor biztosak lehettünk volna a győzelemben." - írta Havasi Balázs, a versenyző édesapja, a szerkesztőségünknek küldött levélbe.

 

Közelgő események

.