Két új győztest avattunk

Két új győztest avattunk

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2009. június 19. 19:49

Virág 1.

Virág 1.

Megvan az első! Nagy Nándor Gergő (Rotax Masters).

Megvan az első! Nagy Nándor Gergő (Rotax Masters).

Virág 3.

Virág 3.

 

Az ötödik-hatodik fordulóval Kakucsringen folytatódott a Gokart Országos Bajnokság. Hercsik Vince és Nagy Nándor Gergő is először nyert futamot.

A kakucsi pálya ötödik alkalommal látta vendégül a gokart OB mezőnyét, ám az eddig futamokra minden alkalommal ősszel került sor. Ezúttal viszont június elején rendezték a versenyt, ennek köszönhetően pedig a résztvevők gyakorlatilag egy virágmezőn körözhettek. Fantasztikus látvány volt.

Kevésbé volt fantasztikus volt viszont látni, hogy a Rotax Mini Max géposztályban mindössze 5 induló sorakozott a rajtelőkészítőben. Az már az első két fordulóban kiderült, hogy megcsappant a magyar mezőny, de igazából csak Kakucson szembesültünk igazán a ténnyel, hiszen az első két futam CIK Zóna verseny mivolta miatt harminc körüli külföldi indulót is jelentett. Kakucsra ketten jöttek, az osztrák Thomas Preining és a szlovák Samuel Hruska is Rotax Mini Max géposztályban indul. Ugyan négy magyar nevezéssel több érkezett a harmadik versenyhétvégére, de így is összesen 56 versenyző állt rajthoz Kakucson.

Még a beszámoló elején szeretnénk egy helyreigazitást közölni.
A pannónia-ringi verseny beszámolója végén, tévesen, a rendezőnek róttuk fel a szabályok kommunikációja és betartatása körüli hiányosságokat. Ez azonban nem a rendező feladata, hanem a versenyen dolgozó felügyelőké, bíróké.
A tévedésért elnézést kérünk.


Megszakadt Havasi József (Kecskeméti MSE/Birel) idei győzelmi sorozata Kakucson. Az elődöntőt még megnyerte, és a döntőben is az első helyen haladt, amikor az őt üldöző Hercsik Vincével (Top Motorsport/Maranello) utolérték a mezőny végén egymással elfoglalt Hargitai Leventét és Körmöczi Balázst. A pályabírók megfeledkeztek a kék zászló lengetéséről, a célegyenesre ráfordító kanyarhoz pedig egyszerre érkezett a négy versenyző. Havasi belső ívet választotta, de a szűk íven megcsúszott a gokart hátulja és lelassult, Hercsik pedig a külső íven haladva átvette a vezetést és megnyerte élete első OB futamát. A dobogóra még Kovács Marcell (Top Motorsport/Top Kart) is felállhatott, ő az elődöntőben a második, a döntőben pedig a harmadik helyen ért célba.

Maxterino elődöntő top 5:
1. Havasi József 8:23.687 perc
2. Kovács Marcell +1.397 s
3. Hercsik Vince +1.513 s
4. Markos Márk +7.902 s
5. Vaskó Dominik +8.122 s

Maxterino döntő top 5:
1. Hercsik Vince 10:30.212 perc
2. Havasi József +0.893 s
3. Kovács Marcell +5.882 s
4. Markos Márk +10.086 s
5. Rónai Tamás +10.277 s


Piros zászlóval kellett megállítani a Rotax Mini Max döntőt, miután a negyedik körben Bende Dániel nagyot bukott. A gokartba ülő versenyzőhöz a mentő is odahajtott, de szerencsére kiderült, hogy csak a lábát ütötte meg és a nélküle folytatódó futamot már a lelátóról nézte. Bár az időmérőt még Kovács József (Kálmán Motorsport/Birel) bizonyult gyorsabbnak, az elődöntőben nem tudta maga mögött tartani az osztrák Thomas Peininget és a második helyen intették le. Preining a döntő ujraindításakor hibázott, de a két másodperces büntetés nem veszélyeztette az idei harmadik győzelmét. Az elődöntőben harmadik helyen célba érő Czakó Roland (Visual MSE/Kombi Kart) egy helyet tudott javítani a döntőben, a bajnokságot továbbra is vezető Kovács ezáltal a dobogó legalsó fokára szorult.

Rotax Mini Max elődöntő top 5:
1. Thomas Preining 7:54.336 perc
2. Kovács József +0.175 s
3. Czakó Roland +3.820 s
4. Németh Balázs +4.386 s
5. Hefler Róbert +10.269 s

Rotax Mini max döntő top 5:
1. Thomas Preining 10:03.467 perc
2. Czakó Roland 10:06.215 perc
3. Kovács József 10:09.929 perc
4. Németh Balázs 10:10.288 perc
5. Samuel Hruska 10:14.999 perc


Junior, SWF, Max géposztályok a második oldalon. Lapozz!

Lapozás:   1 | 2 | 3
 

Közelgő események

.