Havasi Joci dobogós Castellettóban

Havasi Joci dobogós Castellettóban

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: parmakarting.it

2010. november 7. 19:47

Havasi József

Havasi József

Viszló Csaba

Viszló Csaba

 

Két magyar versenyző vett részt a hétvégén megrendezett, jubileumi, 40. Trofeo delle Industrie versenyen.

November 6-7-én rendezték meg az olaszországi Castelletto di Branduzzóban található Pista 7 Laghi-n a 40. Trofeo delle Industrie versenyt. A nagy múltú versenyen számos magyar versenyző megfordult, ám az utóbbi időben, a CIK kategóriák itthoni háttérbe szorulása miatt, ritka volt a magyar résztvevő. Éppen ezért örvendetes, hogy idén ketten is elutaztak Pavia tartományba, hogy megmérettessék magukat. Havasi József a 60 MK, azaz a Minikart géposztályban állt rajthoz, Viszló Csaba pedig a legerősebb, váltós Italia 125 kategóriába nevezett.

A Birel Motorsport által nevezett Havasi az időmérőn a nyolcadik helyet szerezte meg, amit a selejtező futamokon a harmadik rajthelyre váltott. A döntőben további egy helyet tudot javítani, így a dobogó második fokára állhatott fel a szombathelyi versenyző. Nagyon komoly harcot vívtak a versenyzők a döntőben, amit talán az szemléltet a legjobban, hogy a versenyt a hetedik helyről rajtoló olasz Alessio Lorandi nyerte.

Az idén a Morva Kupában versenyző Viszló Csaba az időmérő edzést követően a 22. helyen állt a Italia 125 megnevezésű, gyakorlatilag KZ2-ICC gokartokat felvonultató kategóriában. Az első selejtezőn a 15. helyet szerezte meg, a másodikon viszont kiesett de így is a 18. helyről vághatott neki a döntőnek, amelyben azonban csak két kört tudott megtenni, fel kellett adnia a küzdelmet.

Az eredmények megtekinthetők a verseny honlapján:
www.parmakarting.it

 

Közelgő események

.