Hercsik és Jakab Floridában versenyzett

Hercsik és Jakab Floridában versenyzett

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: floridawintertour.com

2011. január 25. 00:18

 

A hétvégén rendezték meg Orlandóban a Florida Winter Tour 2011 első két fordulóját, amelyen a Kálmán Motorsport két versenyzője is rajthoz állt.

Az Orlando Kart Centerben megrendezett verseny résztvevőire változatos körülmények vártak, hiszen volt esős kvalifikáció, de lámpafénynél véget ért verseny is. A hivatalos program pénteken kezdődött a kvalifikációval, míg a versenyekre szombaton és vasárnap került sor, mégpedig mindkét nap elődöntővel és döntővel.

A Rotax Junior géposztályban induló Hercsik Vince a saját kvalifikációs csoportjában a 13. helyet csípte meg a szombati napra, ennek ellenére a reményfutamba került. A tizenhetedik helyről rajtolva, körről körre egy-két vagy három helyet javítva a döntőbe jutást jelentő hatodik helyre küzdötte fel magát. Folyamatosan javított pozícióján az elődöntőben is, az utolsó helyről rajtolva a 20. helyig jött előre. A döntőben azonban egy kört sem tudott megtenni, kiesett.

A vasárnapi elődöntőben a 25. helyről rajtolt. A rajtot követően hat helyet vesztett, amit apránkét visszaszerzett és végül a 19. helyen intették le. A döntő szerencsésebben alakul, mint az egy nappal korábbi, a 17. helyen ért célba. Vince 94 pontot gyűjtött a hétvégén és 24. a tabellán.

Jól indult a kvalifikáció Jakab Sándornak, aki a Rotax Max Senior géposztály első kvalifikációs csoportjának negyedik helyét szerezte meg. A szombati elődöntő 18. rajtkockájából indult, volt 12. is, végül a 16. helyen ért célba. Erről a helyről kezdte a döntőt, de a rajt után visszesett a mezőny végére, ahonnan aztán vissza tudott kapaszkodni a 29. helyre.

A vasárnapi napon részt kellett vennie a reményfutamban, ami könnyűnek igérkezett, hiszen az élről rajtolt, de végül mégsem sikerült a döntőbe jutás, a kilencedik helyen intették le. Sándor 50 ponttal az tabella 30. helyét foglalja el.

A Florida Winter Tour 2011. a Palm Beach International Raceway-en folytatódik február utolsó hétvégéjén.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.