Lezajlott az idei első Mátra Kupa

Lezajlott az idei első Mátra Kupa

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: matrakupa.eu

2011. április 22. 00:08

 

Április 16-án Gyöngyösön kezdetét vette az amatőr kupasorozat harmadik szezonja. A versenyre egy héttel az gokart OB, szintén Gyöngyösön megrendezésre kerülő első fordulója előtt került sor, így sokan kihasználták a lehetőséget, hogy a téli szünet után újra formába lendüljenek.

A gyerek kategória időmérő edzésén Albrecht Patrik bizonyult a leggyorsabbnak. Ő indulhatott tehát az első helyről az első futamon, amelyben egészen az utolsó körig vezetett. A futamot végül Barkóczi Kevin nyerte Körmöczi Gergő és Körmöczi Balázs előtt, Albrecht a negyedik helyen ért célba. Barkóczi a második futamban meg tudta őrizni vezető pozícióját, kettős győzelmet aratva. Körmöczi Gergő ismét második lett, Albrecht pedig egy helyet előre lépve a harmadik helyen ért célba. Az amatőr versenyzők közül a legjobb helyezést az első futamban Vikor Gábor, a másodikban Gellér Axel érte el, mindketten a hatodik helyen értek célba.

Eredmények: MKIII_1_Gyerek.pdf


A Minimax kategóriában a Magyar Gokart Szövetség tavalyi bajnoka Rónai Tamás volt a leggyorsabb, megnyerve az időmérőt és a futamokat is. A második és harmadik helyen két Kovács végzett, Marcell mindkét futamban második, Zsombor pedig harmadik lett.

Eredmények: MKIII_1_Minimax.pdf


A Juniorok között a Hell Energy Drink támogatottja, a tavalyi 125 Mini magyar bajnok, Hercsik Vince dominált. Az időmérőn az előnye 0,167 másodperc volt Joost Vandendriesschéhez képest. A belga versenyző az első futamban kiesett, Darvasi Marcell ért célba másodikként, kevesebb, mint hét másodperccel Hercsik mögött. A harmadik helyen Árvay Randy-t intették le, aki ezzel a legjobban helyezett amatőr junior is lett. A második futamon Hercsik iramát már nem tudták tartani a többiek, a miskolci versenyző mindenkit lekörözött. A második helyen Gotyár Erhard ért célba a harmadikon pedig ismét Árvay. A legjobb amatőr ezúttal Gotyár lett.

Eredmények: MKIII_1_Junior.pdf


Népes mezőny gyűlt össze a Kuplungos kategóriában, a 23 induló közül Kalla Krisztián szerezte meg a pole-pozíciót. Az első futamot azonban nem ő, hanem Wieszt Jankó nyerte, akinek sikerült az ötödik körben megelőznie Kallát. Krisztián a második helyen végzett, a dobogó alsó fokára pedig Sípos István állhatott fel. A legjobb kuplungos amatőr Pataki Zsolt lett, ő az előkelő negyedik helyen végzett. A második futamban az első négy sorrendje nem változott, így Wieszt egy kettős győzelemmel térhetett haza Gyöngyösről.

Eredmények: MKIII_1_Kuplungos.pdf


Együtt futotta a Super World Formula és a DD2 a versenyeket. Mindkét kategóriában stabil erőviszonyok látszanak. A negyütemű SWF-ben Bán András, Fodor Imre, Botár Attila, a kétfokozatú váltóval szerelt DD2-ben pedig Madár Róbert, Puskaleu Miroslav, Muhajinovic Srd volt a sorrend a hétvége minden megmérettetésén.

Eredmények: MKIII_1_SWF-DD2.pdf


Kettős győzelem született a Váltós kategóriában is, Drucda Zoltán volt a leggyorsabb az időmérőn és ő nyerte a futamokat is. A dobogó mindkét futam után ugyanúgy nézett ki, Branislana Lapinová állta a második helyen, Solymosi Gábor a harmadikon. Solymosi lett a legjobban helyezett amatőr a futamokon.

Eredmények: MKIII_1_Valtos.pdf


Nem csak verseny gokarttal lehetett indulni szombaton, Gyögyöson, Bérgokartokkal is csatázhatott, aki kedvet érzett hozzá. Az időmérő edzésen Fehér Sándor tett meg a legrövidebb idő alatt egy kört a pályán, de a futamgyőzelem nem neki, hanem Csufor Krisztiánnak és Hefler Róbert Senior-nak jött össze. Hefler az első futamban a második helyen végzett, ott a harmadik Csufor Tibor lett. Ők ketten egy-egy helyet léptek előre a második futamban, a harmadik helyen pedig Fehér Sándor ért célba.

Eredmények: MKIII_1_Bergokart.pdf


A Mátra Kupa második fordulójára két hét múlva, május hetedikén kerül sor a kecskeméti Gokart Stadionban.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.