Magyar siker Al Ainben

Magyar siker Al Ainben

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: BRP Rotax

2011. november 26. 14:14

Darvasi Marcell

Darvasi Marcell

Hercsik Vince

Hercsik Vince

Kancsár Ferenc

Kancsár Ferenc

 

November 26-án a döntő futamokkal ért véget a 2011-es Rotax világdöntő, a Grand Finals. Az Egyesült Arab Emirátusbeli Al Ain Raceway-en megrendezett versenyen mind a négy géposztályban indult magyar versenyző.

A Juniorok között Hercsik Vince és Darvasi Marcell utazott el a sivatagba. Az időmérőn Hercsik a 61., Darvasi a 72. helyen végzett. A selejtezők után Hercsik a 71. helyre esett vissza, Darvasi, három helyet javítva 69. lett. A reményfutamban a 29-62. helyezettek vehetnek részt, így a magyar juniorok a selejtezők után búcsúztak a versenytől.

A Senior kategória Al Ainban az idei Euro Challenget is megnyerő versenyző-csapat páros, Ben Cooper – Kálmán Motorsportról szólt. Az időmérőn ugyan kicsit megbotlottak, "csak" a második helyet szerezte meg a brit versenyző, de a selejtezők után már az élen állt, majd nyert az elődöntőben és, ami a legfontosabb, 2008 után ismét megnyerte a döntőt. Sikere természetesen a magyar csapat sikere is. Gratulálunk!
Ebben a kategóriában indult Kancsár Ferenc, Ferencz Márk és Jakab Sándor. Kancsár a negyedik helyen zárta az időmérőt, de a selejtezőket követően a 20-ra csúszott vissza. Ennek ellenére egyenes ágon bejutott a döntőbe. Az időmérőn Jakab 35. lett, Ferencz idő nélkül 72. A selejtezőket követően Ferencz a 42., Jakab a 48. helyen állt, így mindketten a reményfutamból próbálhattak meg bejutni a döntőbe, de Jakabot a 11., Ferenczet a 16. helyen intették le. Az első hat helyezett jutott a döntőbe, így a két magyar itt búcsúzott.

Ifj. Tóth Péter és Locskai Lajos a DD2 géposztályban képviselte Magyarországot. Közülük ifj Tóth szerepelt jobban, 15. lett az időmérőn szemben Locskai 48. helyével. A selejtezőket követően ifj. Tóth a 19. helyen állt, Locskai a 67-en, így, míg az előbbi versenyző egyenes ágon a döntőbe jutott, Locskai búcsúzott a Grand Finalstól. Ifj. Tóth Péter az elődöntőben öt helyet tudott javítani, így a döntőben már a 15. helyről rajtolhatott. A Grand Finals utolsó futamában a szolnoki versenyző a 20. helyen ért célba.

A versenyzők tekintetében az idei legsikeresebb Grand Finals szereplés Hargitai Győző nevéhez fűződik. Az időmérőn 20. időt autózó Hargitai a selejtezőket követően két helyet hátrébb csúszott, a 22. helyen várhatta az elődöntő rajtját. Szombaton aztán begyújtotta az utánaégetőket, amelyek az elődöntőben a hatodik helyig repítették. A döntőben a harmadik sorból rajtolva további két helyet javított és egy szoros befutóval mindössze 35 ezreddel maradt le a dobogóról.

A 12. Rotax Grand Finals győztesei:

Rotax Junior: Ukyo Sasahara (J) Paul Carr Racing
Rotax Senior: Ben Cooper (GB) Kálmán Motorsport
Rotax DD2: Pier-Luc Ouellette (CAN) SRA Karting
Rotax DD2 Masters: Cristiano Morgado (RSA)

A nemzetek kupáját Ausztrália nyerte, Magyarország 14. lett.


Részletes eredmények: live2011.kart-data.com/RGF

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.