Winter Cup-ok hétvégéje jön

Winter Cup-ok hétvégéje jön

Szerző: South Garda Karting, Bálint F Gyula

Fotó: SGK

2011. február 8. 11:26

Nick De Vries

Nick De Vries

 

Nagy az izgalom Lonatóban, ahol a hétvégén rendezik a 16. Winter Cup-ot. A hagyományos évadkezdő versenyen sok bajnok készül a rajtra.

Pár napja elkezdődtek a szabadedzések a South Garda versenypályán, Lonatóban, a paddock-ban nagy a zsongás. A hagyományos szezonnyitó versenyen 260 versenyző áll rajthoz a KF3, KF2 és KZ2 kategóriákban. A legnagyobb figyelem most a KZ2-t övezi, köszönhetően annak, hogy a világ legjobb versenyzői állnak rajthoz a váltós kategóriában.

Ebben az évben a specialista Jonathan Thonon (CRG) és a "veterán" Alessandro Piccini (Tony Kart) mellett olyan tehetséges pilóták is rajthoz állnak KZ2-ban, mint a világbajnok Marco Ardigo (Tony Kart), Sauro Cesetti (Birel) és a CRG-s Arnault Kozlinski és Davide Fore. Új, izgalmas színfolt lesz az első KZ2-es versenyén induló, uralkodó világbajnok holland Nick de Vries (Zanardi-Parilla), aki a McLaren F1 "Young Driver Programme" részese is volt egy évig.

De Vries tehát első alkalommal vesz részt a Winter Cup-on egy váltós gokarttal. Érdekes lesz látni, hogy a srác hogyan boldogul a számára új, erős gokarttal. Főleg annak tükrében, ha megnézzük az eddigi fejlődését: KF3 2008-ban (WSK bajnok) és 2009-ben (CIK FIA Európa bajnok és WSK Euro Series bajnok), Super KF 2010-ben (CIK-FIA Világbajnok).

"Éppen betöltöttem a 16-ot (február 6-án - a szerk.)" - mondta De Vries a lonatói teszt egyik szünetében - "és az év végén átülök versenyautóba. Nagyon izgatott vagyok a Winter Cup miatt: a KZ2 egy teljesen új kategória számomra, de tetszik. Jelen pillanatban még gondjaim vannak a teljesítmény megzabolázásában, de remélem, hogy a versenyen a legjobb formámat fogom mutatni. A KZ2 a legjelentősebb géposztály az idei évben, tekintettel a sok bajnok jelenlétére és nagyon várom, hogy ilyen tehetséges versenyzőkkel megküzdjek. Ez mellett folytatom a versenyzést a KF1-ben, részt veszek a CIK-FIA világbajnokságon, a WSK Euro Series-ben illetve egyéb WSK nemzetközi versenyeken. Remélem idén is lesznek jó eredményeim."


Ugyancsak ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Rotax Winter Cup, Spanyolországban, Campillosban. A harmadik kiadásánál tartó versenyen kilenc versenyzővel veszt a Kálmán Motorsport Egyesület. Az egyetlen magyar versenyző a mezőnyben a 2010-es 125 Mini bajnok, Hercsik Vince, aki idén már a Junior kategóriában szerepel. A csapat további junior tagjai Jordan Pepper (Dél-Afrika), Harpal Shayur (Dél-Afrika), a Senior kategóriában pedig Jakab Sándor (Szlovákia), Tom Fawcett (Anglia), Niki Laa (Ausztria), Chad Van Beurden (Dél-Afrika), Evangelos Gavalas (Görögország) valamint Sandro Lukovic (Ausztria) áll rajthoz. Szintén Senior kategóriában áll rajthoz a tavalyi Grand Finals harmadik helyezettje, Kancsár Ferenc, aki az idei évben is osztrák licenccel a Intrepid Force Rotax csapatot erősíti.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.