RGMMC TAG Challenge 2011

RGMMC TAG Challenge 2011

Szerző: Jenni Wade

Fotó: a szerző

2011. április 25. 10:25

 

Húsvét hétvégéjén került megrendezésre az első TAG Challenge International verseny. A CIK-FIA nemzetközi versenynaptárába bejelentett sorozat a Parilla X30 motorján alapul és a francia Sologne Karting Circuit versenypályán debütált.

A Salbris-i pálya Európa egyik legjobban ismert és egyik legkedveltebb versenyhelyszíne, ahol egy hosszú listában lehetne csak felsorolni azokat a rangos eseményeket, amelyeknek otthont adott, kezdve a nemzeti futamoktól, az Európa-bajnoki versenyeken át a Világbajnokságig. Az új sorozatman négy géposztályban lehet indulni, ezek az X30 Junior, X30 Senior, X30 Masters és X30 Shifter. Tíz ország 70 versenyzője nevezett az első futamra.

Nem meglepő módon a mezőny több, mint felét francia versenyzők teszik ki, számukra egy megszokott pályán, a gyors és kihívásokkal teli Salbris-i aszfaltcsíkon zajlik a verseny. A mezőny nemzeti összetétele minden bizonnyal változni fog a sorozat két további állomásán, Zuerában (június 30. – július 3.) és Wackersdorfban (augusztus 4-7.).

A sorozat rendezője és promótere, az RGMMC az elmúlt években szervezett versenyek sikerei által hozott növekedést kihasználva vág bele az új sorozat szervezésébe, amelyben természetesen beleviszi a nemzetközi versenyek rendezésében szerzett tapasztalatát. Az ügyvezető igazgató, Roland Geidel nyilvánvaló rajongása a gokartsporttért egyre több versenyzőt kell meggyőzzön arról, hogy kihasználja az adódó lehetőséget, hogy más országok nagyszerű versenyzőivel összemérje tudását, hogy aztán a megszerzett tapasztalatokkal gazdagodva még jobbá váljon. Az RGMMC, ahogy ez elmúlt évtized folyamán is tette, továbbra is fair és jól szervezett versenyeket biztosít, elsődleges prioritásának érezve a Motorsport jövőjének, utánpótlásának biztosítását.

"A cél az, hogy a világ X30-s versenyzőinek lehetőséget biztosítsunk, hogy profi, jól szervezett, magas presztízsű sorozatban versenyezzenek Európa legjobb pályáin. Boldogat vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk a világ egyik legnagyobb gyártójával és bizakodóak vagyunk a tekintetben, hogy a TAG Challenge International egy fantasztikus esemény lesz."

Az RGMMC egy kompetens és lelkes szakember gárdát hozott össze, akik akaratlanul is számos nemzetközi esemény mintaképéül szolgának, fejlődésre sarkallva a többieket. "Logikus, hogy az RGMMC felajánlja ezen erőforrásait, hogy megfeleljen a magas minőségű nemzetközi versenyek iránt növekvő igénynek. Ugyanakkor arra is figyelnünk kell, hogy a legjobbat biztosítsuk annak a sportnak, amit szeretünk, így újabb, fiatal vagy kevésbé fiatalokat hozva, akikből a jövő sikeres versenyzői válhatnak. Ma ez ugyanolyan fontos, mint mindig." - tette hozzá Geidel úr.

Míg a nemzeti bajnokságok egyre több helyen lehetőséget biztosítanak a versenyzésre, ez a koncepció lehetőséget ad nekik, hogy megtegyék a következő lépést, a nyitást a nemzetközi porond felé és közben, természetesen, nagyon jól érezzék magukat. Azok számára, akik nem rendelkeznek saját felszereléssel, a Parilla lehetőséget nyújt a versenykész csomag bérlésére, a versenyek helyszínén, ahol szakember gárdájával, természetesen, jelen lesz.

A versenyek, a live timing segítségével, élőben követhetők a www.tagchallenge.com oldalon. Az eredmények ugyanitt megtekinthetők, letölthetők.

Francia és belga sikerek születtek az első versenyhétvégén. A dobogós helyeken az alábbi versenyzők végeztek:

X30 Junior
1. Florian Latorre (F) Sodi
2. Etienne Mordret (F) Zanardi
3. Charles Machado (F) Toy Kart

X30 Senior
1. Sebastien Le Gleuher (F) FA Kart
2. Martin Vanhove (B) Intrepid
3. Jeremy Lopes (F) Tony Kart

X30 Masters
1. Luc Levfevre (B) Kosmic
2. Ludovic Breton (F) Kosmic

X30 Shifter
1. Emilien Grosso (F) Intrepid
2. Kenny Charles (B) Sodi
3. Maxime Roy (F) Tony Kart

 

Közelgő események

.