1. Gulyás Kupa

1. Gulyás Kupa

Szerző: Bálint F Gyula

2005. október 1. 12:00

 

Az október elsején Kecskeméten megrendezett 1. Gulyás Kupa elnevezésű verseny után Kálmán Péterrel beszélgettem.

- Honnan kezdjük? Hogyan jött a Gulyás Kupa ötlete?
- Az ötlet onnan jött, hogy a versenycsapatunknak szerettünk volna egy olyan versenyt csinálni, ahol azok is gokartozhatnak akik eddig nem tudtak gokartozni vagy nem volt rá lehetőségük. Ezen gondolkoztunk, majd kitaláltuk, hogy el kellene hívni öregfiúkat is, akkor hívjunk mindenkit aki szereti a gokartsportot. Külföldre járunk nagyon sokat versenyezni és az úton, amikor egymás mellett ültünk hosszú órákon keresztül, beszéltük, hogy mit és hogyan csináljunk.

- Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű rendezvény volt, tényleg nagyon jó volt a hangulat, jó volt a szervezés, viszont hiányoltam arcokat. Küldtetek ki meghívókat, vagy hogyan értesítettétek az embereket? Én is véletlenül szereztem tudomást róla és szerintem voltak olyanok, akik nem is tudtak a rendezvényről. Gondolom, a jövőben ez olajozottabban fog működni.
- Így van. A rendezvény lépésről-lépésre alakult. Nem úgy volt, hogy akkor most csinálunk egy rendezvényt, amire meghívunk embereket, hanem az egész csak úgy jött magától. Elkezdtem lapozni a telefonban, hogy kit tudok felhívni a régi és az aktív versenyzok közül.

- Van jövője a Gulyás Kupának? Gondolok itt arra, hogy a Gulyás Kupa kötődik a kecskeméti pályához? Én úgy gondolom, hogy szükség van egy ilyen rendezvényre, egy ilyen versenyre, remélem, hogy akkor is lesz folytatás ha - ne legyen úgy - megszűnik a kecskeméti pálya.
- Nagyon örülök, hogy így gondolod, ezt látod ez alapján. Nem kötődik Kecskemét pályájához. Az első döntésünk egyébként Dunaszerdahely lett volna, de az ottani körülmények, hogy a gokart hűtőjébe nem tudsz vizet tölteni mert nincs a pályán víz, gátoltak meg abban, hogy ne oda menjünk. Tehát abszolut nem kötődik Kecskeméthez, szeretnénk ha a Gulyás Kupa folytatódna, más pályákon, vagy ezen, ha eldől a jövője, de csak a gokart szeretőiről, a gokartsport barátairól szól ez a rendezvény, semmi másról.

- Én sok sikert kívánok ehhez. És találkozzunk a 2. Gulyás kupán.
- Biztos, hogy sokkal jobban elő lesz készítve, sokkal hamarabb fogtok tudni róla. Annyit még el szerettem volna mondani, hogy ez a nevezési díj és ezek a körülmények amik itt voltak, egyáltalán nem pénzorientáltak. Itt a pálya üzemeltetőjétől kezdve mindenki hozzájárult, hogy a rendezvény olcsó, minnél olcsóbb legyen. Díjak kellettek, a mentő kellett, a hangosítás kellett, ezt takarta a 7000 forintos nevezési díj. Amit szeretnék a jövében, a kategóriákat még talán széljebb bontani. A gumikat úgy szervezni, hogy ne legyen gond, senkinek ne legyen rossz szájíze. Ezt ki fogjuk találni a jövőben és ötleteket is várunk. Ez egy első próbálkozás volt.

- Egy jól sikerült próbálkozás. Köszönöm.

 

Közelgő események

.