Szezon előtti kérdezősködés

Szezon előtti kérdezősködés

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2006. április 8. 12:00

Új gokart.

Új gokart.

Egy új versenyző hölgyet is üdvözölhetünk a pályán.

Egy új versenyző hölgyet is üdvözölhetünk a pályán.

Gyakorlás a pályán.

Gyakorlás a pályán.

 

- Említetted, hogy az RM1-ben tíz-tizenegy versenyző lesz, én most beszéltem egy Kadet 60-as versenyző apukájával aki azt mondta, hogy ők várhatóan kilencen lesznek. Ez mind affelé mutat, hogy az idén összességében több versenyző lesz.
- Igen. Ha megfigyelted az MGSZ működése során, az első év úgy nézett ki, hogy olyan 40-45 fővel indultunk, a második évben 50-55, harmadik évben 60-65 versenyző indult egy-egy futamon, remélem hogy ez így évente tíz fővel gyarapszik, idén 70-75 versenyzőt várunk.

- Hát akkor szépen lassan elérünk ahhoz a kétszáz fohöz, amit én szeretnék...
Lesz-e 2006-ban összefoglaló az MGSZ futamokról TV-ben, milyen médiamegjelenésre számíthatnak a futamok a gokartmagazin.hu portálon kívül, amely két éve népszerűsíti ezt a sportot az interneten?

- Kilencven százalékban biztosan állíthatom, hogy vagy az RTL Klub, vagy a Sport 1 fogja közvetíteni a versenyeinket. Azt nem igérem meg, hogy a legelsőt is, mert hónapok óta folynak a tárgyalások, küzdünk a szerződésekkel, hogy egyáltalán milyen formában lehet ezt működtetni úgy, hogy az MGSZ is ki tudja ezt fizetni és a TV társaságnak valamilyen szinten megérje, de nagyon közel vagyunk az eredményhez. Elképzelhető, hogy már a jövő hét végén lejön a stáb, de nem kizárt, hogy csak a másodikra fog ez összejönni.

- Tavaly az MGSZ megrendezte az első 24 órás gokartversenyt Magyarországon. Bár technikai okok miatt, amire korábban te is utaltál, a tizennyolcadik órában le kellett állítani a versenyt, mégis mindenki nagyon élvezte, és már a leintést követően fölmerült sokunkban a kérdés, hogy mikor lesz a következő?
- Tulajdonképpen tervezünk egy hosszútávú versenyt idén is. Nem biztos, hogy huszonnégy órásat, lehet hogy csak tizenkét órás lesz, várhatóan ismét augusztusban, de még csak ötven százalékos, hogy ezt megtartjuk.

- A versenyzők, akikkel volt alkalmam beszélgetni, örömmel fogadták, hogy a 2005-ös szünet után idén újra lesz verseny Dunaszerdahelyen. Egy új helyszín is belekerült a naptárba: Kakucs. Mit kell, mit lehet tudni erről a pályáról?
- Kakucs egy teljesen új építésu pálya. Nagy valószínüséggel Európa egyik legmodernebb pályálya lesz, minden tekintetben, mind biztonság, mind vonalvezetés, illetve variálhatóság szempontjából. A pálya össz. aszfalt hossza 1750 méter, ebből a leghosszabb verzió 1605 méter, a legrövidebb pedig 720 méter. Huszonkét féle vonalvezetésen lehet rajta versenyezni, ez annyit jelent, hogy három éven keresztül, ha minden versenyt Kakucson tartanánk, akkor se kéne ugyanazon a nyomvonalon még egyszer versenyzni.

- Végezetül, mint a szövetség elnöke, mit üzensz a versenyzőknek a szezon kezdete előtt?
- Sikerekben, eredményekben, kupákban, szerencsében meg minden egyébben, ami egy versenyzőnek fontos, gazdag évet szeretnék kívánni minden versenyzőnknek, természetesen saját magamnak is, hiszen én is indulok a versenyeken (nevet).

Lapozás:   1 | 2
 

Közelgő események

.