Patai Rudolf (World Formula)

Patai Rudolf (World Formula)

Szerző: Kenzo & CarMan

Fotó: Bálint F Gyula

2006. április 17. 12:00

 

Második évét teljesítette 2005-ben a World Formula géposztály. Bár a 2004-ben első három helyen végzett versenyző nem, vagy csak néha állt rajthoz ebben a géposztályban, akadtak szép számmal olyanok aki próbálták akadályozni Patai Rudolf útját a bajnoki cím megszerzése felé. Nem sok sikerrel. A díjkiosztón Patai bajnokként nyilatkozhatott a gokartmagazin.hu-nak.

- Kilenc futamon győztél, ami rekord, milyen volt, hogy látod az idei évet?
- Úgy gondolom, hogy kívülről ez simának tűnt, de azért rengeteg munka van mögötte, csapatmunka. Ez a négyütemű motor teljesen új volt számomra, nem nagyon ismertem, a vázbeállítások, azok amik jól sikerültek, a motorok, áttételek minden adottak voltak, mint minden márkakupában. Úgy érzem a sok munka és a vázbeállítások amivel meg lehetett nyerni a bajnokságok. Két futamon nem indultam el, tehát tizenkét futamból nyertem kilencet, ami úgy érzem szép teljesítmény, bár talán tudtam volna többet is nyerni, de akadtak műszaki problémák is, de megnehezítette a dolgomat hol Vaszkó Pisti, hol Pénzes Józsi, hol Laborczfy Dénes. Volt mindig jelentkező. Máriapócson is, ahol azért igencsak megizzasztottak. Úgy érzem nem volt ez azért olyan sima, mint ahogy kívülről látszott.

- Két futamon nem tudtál elindulni, mert megszületett a következő bajnok generáció tagja, az első csemetéd, fog ő gokartozni?
- Ne, nem semmiféleképpen nem szeretném ha a kislányom azon kívül hogy kedveli a technikai sportokat mondjuk foglalkozna is vele, inkább valami nőiesebb sportot válasszon majd, de ezt ő eldönti. Jelenleg együtt nézzük a tv-ben az autó és motorsportokat ő már brümmög, beszélni még nem tud, de remélem semmi köze nem lesz hozzá, azonkívül hogy szeretni fogja... Egész életemben a technikai sport érdekelt, ezt lehet hogy örökölni fogja, ha ezt választja segíteni fogom, de én örülnék ha inkább úszna vagy fitnesz bajnok lenne, mert a gokart szerintem férfiasabb sport.

- Mondhatjuk, hogy két év után visszatértél és simán győztél. Ismét pihi vagy mik a jövőbeli tervek?
- Két évet hagytam ki, addig a Märcz Feri szerelője voltam Rotax Maxban, nagyon sokat tanultunk és ezúttal is kiemelném a csapatból és szeretném neki megköszönni. Úgy gondolom, szeretnék mindenképpen versenyezni jövőre is, ez a támogatóktól függ főképpen, meglátjuk...

- Jobban örültél volna, ha elindul a tavaly első három helyen végzett versenyző idén is és ellenük is mehetsz, vagy így is elég jó volt az év?
- Mindenféleképpen szerettem volna a tavalyi bajnokkal (Pénzes József) megmérkőzni, egy-két futamon sikerült is, akkor jobbnak bizonyultam. Szerettem volna a tavalyi első hárommal is versenyezni, Sólyom Csanád és Balogh Zsolt is jó versenyzők, az lett volna az igazi, ha itt lettek volna, de hát mindig ott kell a legjobbnak lenni, ahol éppen elindul az ember...

- A folytatás?
- Nagyon remélem, hogy a következő évben is beszélgethetünk, szeretnék bajnok lenni, bárhol indulok, ez még a jövő kérdése, de szeretném , ha új kategória, akkor trónkövetelést szeretnék, ha marad a 4 ütem akkor Super WF. Úgy hallom ott indul Pénzes Józsi is és szeretném megfogni.

 

Közelgő események

.