Swift bajnok gokartban

Swift bajnok gokartban

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2006. október 8. 11:53

A Kecskeméti Motorsport Egyesület csapata, fent középen a vendég Michelisz

A Kecskeméti Motorsport Egyesület csapata, fent középen a vendég Michelisz

 

Michelisz Norbert körül felgyorsultak az események 2006-ban. Miután a tavalyi évig csak számítógépről ismerte a versenyautók vezetésének élményét, idén máris bezsebelte a Suzuki Swift kupa bajnoki címét, ült Formula 3000-es versenyautóban, vezethette Chanoch Nissany Coloni Nissan-ját és most hétvégén belekóstolhatott a gokartozásba is. Vasárnap a 2. Gulyás Kupa első futama után beszéltem vele, ahol Hatvani Bálint meghívására indult.

- A Suzuki Swift Kupa bajnoki címének megnyerése után milyen beülni egy Inter A-s gokartba?

- Hát lehet, hogy délelőtt nem kellett volna edzenem, mert már annyira nem volt erő a karomban, hogy a harmadik kör után alig tudtam tekerni a kormányt. Tényleg, halál komolyan, nagyon nagy erőfeszítések árán fejeztem be a versenyt. Nem tudom, hogy jó eredménnyel-e, de nem hiszem - válaszolta kissé kapkodva a levegőt a Zengő Motorsport versenyzője.

- A verseny előtt váltottunk egy pár szót és akkor mondtad, nem pont ezekkel a szavakkal, hogy a Formula autós teszt kismiska volt a gokarthoz képest. Most így a verseny után is tartod a véleményedet?

- Hát nem tudom. Az igazat megvallva ennyire még életemben nem fáradtam el. Egyszerűen... hát eszméletlen, amit itt teljesítenek a fiúk. Kis tempónál ezt nem is érzi annyira az ember. De a versenyen, amikor az első körökben tudtam gyorsan, tempót menni, akkor annyi erőt kivett belőlem, hogy hihetetlen.

- Jót fog tenni a kondíciódnak a következő szezonra...

- Hát ez mindenképpen. Rendszeresítenem kellene, hogy eljárok gokartozni, azt hiszem. Itt látszik meg igazán a kondíció. A formula autós teszten volt úgy, hogy Norbi elfáradt (Kiss Norbert - a szerk.) és én ott még azt hittem, hogy nekem viszonylag jó kondim van, de ebbe beleültem és a negyedik vagy ötödik körben éreztem, hogy itt végem lesz.

- A Coloni teszt után Chanoch elbeszélgetett veletek és kihangsúlyozta, hogy milyen fontos a fizikai felkészültség a formula autózáshoz. Most már tudod miről beszélt.

- Így van, most tudtam csak igazán átértékelni. Azt hiszem azt mondta 13 perc alatt kell futni 3000 métert. Az úgy nagyjából ment is nekem, de hát például karban nagyon sokat kell még fejlődnöm.

 

Közelgő események

.