Magyar licenszel a Winter Cup-on

Magyar licenszel a Winter Cup-on

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2008. február 25. 13:26

 

Február 15-17. között zajlott Lonatóban a 13. Winter Cup. A rendezvényen egy magyar licenccel induló versenyző vett részt. Az izraeli Roy Nissany 2004-ben a Gokart Országos Bajnokság Gyermek (Parilla) géposztályában a negyedik helyet szerezte meg.

- Élvezted az olaszországi versenyt?
- Nagyon élvezetem még ha az elején nem is úgy kezdtem ahogy terveztük. Nagyon izgalmas ilyen sok versenyzővel együtt menni.

- Nehéz volt úgy versenyezni, hogy ilyen sok versenyző van egyszerre a pályán (ismerve a magyarországi viszonyokat)?
- Nekem ez nem jelent gondot. Az elmúlt időszakban megszoktam, hogy sokan vagyunk a pályán.

- Ismerted a South Garda versenypályát?
- Hétfőn érkeztem a pályára és igy volt négy napom megtanulni a pályát. Álltalában gyorsan tanulom a pályákat igy volt ez most is.

- A pályán sok volt a felhordott gumi. Volt tapsztalatod ilyen nagy tapadású pályán való vezetésről?
- 2007 év végén többször volt lehetőségem Olaszországban, nemzetközi versenyek után tesztelni, igy már tapasztaltam milyen az, ha nagyon gumis a pálya és nagy tapadás van. Magyar viszonyok után ez nagyon furcsa volt számomra.

- Mi volt a célod a Winter Cup-os szerepléssel?
- Minden versenyemen, mint most is az a célkitüzés, hogy a legjobbat hozzam ki magamból a lehetőségeinkhez mérten. Sajnos azonban itt szerencsétlenül indult már az időmérő is, majd a selejtező futamon közvetlen a rajt után kilöktek és gokart annyira megsérült, hogy nem tudtam folytatni a versenyt.

- Négy éve a negyedik helyen zártad a Gokart OB-t. A harmadik versenyeden harmadik, a negyediken második helyet szereztél, ami nagyszerű eredmény. Mi történyt veled azóta?
- Izraelben versenyzem azóta is. Jelenleg az Izraeli Gokart Bajnokságot vezetem.

- Mi a helyzet a magyarországi versenyzéssel? Láthatunk téged idén a magyar pályákon?
- Habár én izraeli állampolgár vagyok de a szivemben nagy darabot hordok Magyarországból, mert születésem után 2 évig itt éltem, nőttem fel, ezért is mindig boldog vagyok ha itt lehetek. Azt, hogy fogok-e itt versenyezni idén még nem tudom.

Az olaszországi szereplés körülményeiről, illetve Roy teljesítményéről természetesen Roy édesapját is megkérdeztem:

- Honnan jött az ötlet, hogy részt vegyen Roy a Winter Cup-on?
- Az olasz csapat hallott Royról és keresett meg minket az ötlettel.

- Hogyan értékeled a hétvégét?
- Roynak nem volt szerencséje a versenyen. Nem elég hogy önhibáján kivül kicsúszott a rajtnál, de még a gokartja is megsérült igy nem tudta folytatni a futamot. A csapat gyors munkát végzett, megjavította a gokartot igy Roy reményfutamban több mint 10 versenyzőt megelőzve zárta a hétvégét. Sajnos ez az eredmény nem volt elég hogy bejusson a döntőbe de a teljesítménye, amit a remény futamon bemutatott, elismerésre méltó.

A lapozás után a versenyző Chanoch Nissanyról is megtudhatsz valami.

Lapozás:   1 | 2
 

Közelgő események

.