Magyar licenszel a Winter Cup-on

Magyar licenszel a Winter Cup-on

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2008. február 25. 13:26

 

- Hogyan tud a többszörös formula autós apuka segíteni Roynak? Vezetési tippeket adsz?
- Természetesen sok tanácsot adok neki a tapasztalataimból.

- Roy magyar licenccel versenyez. Indulni fog a magyar bajnokságban is?
- Természetesen boldog lennék ha Roy Magyarországon is versenyezhetne, de ez sokmindentől függ. Jelenleg nem tudom megigérni.

- Beszéljünk egy kicsit Chanoch Nissanyról is. Úgy hallottam, hogy megszakadt a kapcsolatod az eddigi csapatoddal, a Szász Motorsporttal. Igaz ez?
- Igen. Hat év sikeres együttm?ködés után a Szász Motorsporttal közösen eldöntöttük, hogy szétválnak utjaink. Ezúton is köszönöm nekik az elmúlt évek munkáját és segítségüket.

- Befolyásolja ez a döntés a részvételedet az idei bajnokságban?
- Csak annyiban, hogy 2008-ban Főnix Motorsportban fogok versenyezni.

- Lesz valami változás a versenyautódat illetően?
- 2008-ban még ugyanazzal az autóval versenyzek, mint tavaly, de megpróbáljuk fejleszteni a motort és a autót.

Bár nem magyar asszisztenciával indult Roy, a helyszínen ott volt a licenszen szereplő csapat vezetője is. ifj. Oláh Gyárfásal is Royról beszéltünk.

- Hogyan értékeled a versenyződ teljesítményét?
- Roynak ez volt az első nagy nemzetközi versenye. Sok tapasztalatra van még szüksége, hogy nagyobb eredményeket tudjon felmutatni ilyen rangos versenyeken. Kezdésnek teljesen jónak értékelem, kis szerencsétlenségeket félre téve, ami ebben a sportban is benne van a pakliban, mindent teljesített, amit elvártunk Tőle. Sok új tapasztalattal zártuk a hétvégét.

- Miért egy olasz csapat biztosította a műszaki hátteret Roy versenyzéséhez?
- Az olasz csapatokkal nagyon jó a kapcsolatunk, és mint lehetőség jött Roynak, hogy itt versenyezzünk ennél a csapatnál ezen a versenyen.

- Azon versenyzők többsége, akikkel Roy együtt versenyzett 2004-ben a magyar Gokart OB Gyermek kategóriájában, ma Rotax Juniorban vitézkednek. Roynak is nem ott lenne a helye?
- Én úgy gondolom, mindenkinek ott van a "helye", ahol megteheti hogy versenyezzen. Roy nemzeti bajnokságban versenyzik Izraelben, nemzetköziben meg terv szerint Olaszországban fog menni. Magas elvárások vannak felé az iskolában is, igy döntenünk kell hol és mikor tud versenyezni. Sajnos minden lehetőséget nem tud kihasználni, pedig mint ahogy ő is nyilatkozta, szereti Magyarországot és szivesen menni itthon is.

Lapozás:   1 | 2
 

Közelgő események

.