Túl az első szezonon

Túl az első szezonon

Szerző: Katona György

Fotó: Görcsi Kata, Drabant László

2008. november 4. 11:43

 

Katona György nyerte az ötödik fordulóval zárult Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokságot.

Ennél optimálisabb időjárási és pálya viszonyokat nem is kívánhattak volna az amatőr bajnokság résztvevői, mint ami fogadta őket a kecskeméti ringen. Az utolsó versenyre igen sok érdeklődő is kilátogatott, ami jót tett a sportág népszerűsítésének.

Időmérő

Az Intrepiddel versenyző Katona György most is megszerezte a pole poziciót, így nagy reményekkel és kitűnő formában várta a két futamot. Számára ez döntő volt, hiszen hat pont volt az előnye a második Galaczi László előtt, aki a Gulyás Kupán ütközött és ezt a Maranello váz bánta. A nem teljesen jó műszaki állapot neki a negyedik rajthelyet jelentette. A továbbra is jó formában lévő Kovács László feljött a második rajtkockába, míg Bartus Péter a harmadik helyre kvalifikálta magát.

Első futam

A sikeres rajt után nagyon egyszerre érkezett a mezőny a célegyenes végéhez, amelynél Katona tudott elfordulni elsőként, közvetlenül mögötte Kovács, Bartus, Galaczi trió volt az üldöző boly. Őket követte Kolozsvári Dániel vezetésével Feszt Péter, Balogh Elek, Szőke Tibor és Deák János. A második körtől kezdődően Katona igen nagy tempót diktálva, közel 2 mp-el jobb köröket teljesítve, elszakadt az üldözőitől és a verseny további részében már csak a saját tempójára koncentrált és nagy különbséggel győzött. A második helyért Kovács és Bartus között viszont óriási csata folyt, amely a leintésig hihetetlenül izgalmas és kemény volt. A fiatal Kovács László megtartotta második helyét, amelybe Bartus Péter nem igazán nyugodott bele. Galaczinak meg kellett elégednie a negyedik hellyel, a korábban jobban teljesítő Kolozsvári csak az ötödik lett. A mezőny további részében is voltak nagy meccsek, amelyben a jobban felkészített gépek és a versenyzők kondíciója döntötte el a helyezéseket.

Második futam

A rajt után hasonlóan alakultak az erőviszonyok, mint az első futamban, sőt a versenyzők ott folytatták, ahol az előzőt befejezték. Katona továbbra is megtartotta a körönkénti 2 másodperces előnyét. A mai napon nem lehetett megközelíteni. Ő érte el a versenyben a leggyorsabb kört is, 35.511 másodperces idejével. Mind a két futamban rajt cél győzelmet aratott és ezzel megnyerte az 5 fordulós amatőr bajnokságot. A teljesítményéhez tartozik, hogy a versenysorozat minden időmérőjén és a futamokon is a leggyorsabb volt. Az öt fordulóból az összesítésben négy első és egy negyedik helyet szerzett, hét futamgyőzelmet ért el. Galaczi a második lett a mai napon és a sorozatban is. A Kovács-Bartus második összecsapás sajnos nem végződött szerencsésen, mert az utóbbi versenyző elvesztette a fejét és szándékosan belerohant egy rövid féktávnál a második helyen álló Kovácsba, amely során mind a két versenyző kiesett a küzdelemből. Ez a fajta sportszerűtlenség nem volt jellemző az eddigi megmérettetéseken, sőt a szervezők ígérték, hogy a jövőben sem fordulhat elő hasonló magatartás, mert ez kizárással jár. Kolozsvári Dániel ma és a bajnokságban is harmadik helyezést ért el. Balogh Elek lett a negyedik, Deák János pedig az ötödik helyet szerezte meg.

A Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság meghozta a hozzá fűzött reményeket és ezt a kezdeményezést megismerte az országban minden olyan hobby gokartos, aki szerette volna magát megméretni versenykörülmények között, komoly pályán. Mindenki jól szórakozott és állította, hogy a jövőben is igényli az amatőr gokart sport versenylehetőségeinek kihasználását.

A szervezők kellő időben értesítenek mindenkit a tavasszal kezdődő következő bajnokságról.

Mindenkinek, aki segítette ennek az amatőr sorozatnak a lebonyolítását, népszerűsítését, köszönjük a munkáját!

 

Közelgő események

.