Díjkiosztó Gála Dabason

Díjkiosztó Gála Dabason

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: Tuzson Ádám és a szerző

2008. december 16. 10:41

KTM85

KTM85

Kadet 80

Kadet 80

Az év újonca

Az év újonca

 

Minden versenyszezon megkoronázása az év végi díjkiosztó ünnepség, amikor az év folyamán eredményesen szereplő versenyzők megkapják a megérdemelt díjaikat. Nem volt ez másként idén sem, ezúttal Dabason gyűltek össze a gokartosok.

Az esti programot Márton László, a Magyar Gokart Szövetség (MGSZ) elnöke egy rövid évértékeléssel kezdte, majd átadta a szót az Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökének, Szamos Mikósnak. Az elnök úr köszöntötte a résztvevőket és örömét fejezte ki, hogy a két Szövetség közötti sikeres együttműködésnek köszönhetően a Gokart Országos Bajnokság háza táján rendben mennek a dolgok, és folyamatos fejlődés tapasztalható a versenyek lebonyolításában, a résztvevők számának alakulásában.

Az est kulturális programmal folytatódott, a Samba Tánccsoport két részletben rövid bemutatókat tartott, köztük a Győri Nemzeti Színház színésze, Nagy Balázs szórakoztatta az összegyűlteket népszerű slágerekkel.

A díjátadás az Easykart géposztállyal kezdődött. Ebben és a Kadet 80-as géposztályban a bajnokság minden résztvevője kupával térhetett haza. Az összes többi géposztályban az első három helyezett kapott serleget, amelyeket Szamos Miklós, az MNASZ elnöke és Benik Balázs, többszörös magyar rallye bajnok, WRC pilóta adott át.

A dobogósok:

Easykart: Havasi József, Rónai Tamás, Havasi Barbara
Kadet 80: Havasi József, Murguly Benjámin, Kovács Marcell
Rotax Mini Max: Havasi Barbara, Tano Leonardo, Tóth Norbert
Rotax Junior: Kancsár Ferenc, Wieszt Jankó, Ernst Olivér
Super World Formula: Nagy Tibor, Laborczfy Dénes, Rebók József
KTM85: Balogh Zsolt, Béres Csaba, Pénzes József
Rotax Max: Birizdó Imre, ifj. Márton László, Végh Benjámin
Rotax Max Masters: Hornyák István, Märcz Ferenc, Hargitai Győző
Rotax DD2: Birizdó Imre, Nádas Gábor, ifj. Gaál Pál
Rotax DD2 Masters: Dario Torresan, Rakóczki István, Nádas Antal

Átadásra került továbbá az Év Gokartversenyzője díj, amelyet Kancsár Ferenc kapott meg, valamint a Gyorsasági és Gokart Magazin által odaítélt, 2008. év Újonca a gokartsportban trófea, amelyet Tóth Norbert vehette át.

Egy rövid intermezzo a magazinunk által felajánlott díjról. Amint a neve is sugallja, csak olyanok indulhatnak érte, akik első évüket töltik a gokartsportban. Odaítélésének alapja egy egyszerű képlet, az adott géposztályban az év folyamán elindult versenyzők száma osztva az adott versenyző év végi helyezésével. Az így kapott érték a pontszám. A legmagasabb pontszámot elérő versenyző kapja a díjat.

A Magyar Gokart Szövetség elnöke emlékplakettek átadásával mondott köszönetet az egész éves munkájukért Boskó Tamásnak, Kappanovszki Erikának, Kekesz Mátyásnak, Ládi Istvánnak, Mravik Bettinának, Mravik Gyulának és Szentesi Istvánnak, valamint megköszönte a bajnokság szponzorainak (Dabas Motel, Kancsár Transz, Körös Spedit Zrt., Már-Team, Pénzes Kart Hungary és Rotax Hungary) illetve mindazoknak a segítségét, akik hozzájárultak, hogy egy igen sikeres szezonon legyen túl a magyar gokartsport.

 

Közelgő események

.