Rotax Winter Cup eredmények

Rotax Winter Cup eredmények

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: RGMMC / Bas Kalgis

2009. február 17. 10:15

Végh Benjámin

Végh Benjámin

Major Benedek

Major Benedek

Végh Benjámin

Végh Benjámin

 

Február 11-15. között első alkalommal rendezték meg a Rotax Winter Cup-ot. A versenyzők a téli pihenő után a napsütötte Andalúziában található Campillos versenypályán találkozhattak újra tavalyi ellenfeleikkel és ismerhették mag az újakat.

Magyarországot a Top Motorsport két versenyzővel, Végh Benjáminnal (senior) és Major Benedekkel (junior) képviselte, a Kálmán Motorsport színeiben pedig Kancsár Ferenc (junior) állt rajthoz.

Az időmérőn Kancsár (Birel/Rotax/Mojo) jól teljesített, a negyedik leggyorsabb időt autózta. Major Benedek (Top Kart/Rotax/Mojo) a huszonkettedik lett, Végh Benjámin (Top Kart/Rotax/Mojo) az összevont Senior/Master mezőnyben pedig a harminchatodik helyen végzett.

A jó időmérés alaposan elrontotta Kancsár selejtező futamait. A külső ívről kellett rajtolnia mindhárom futamban ami rendszeresen több helyes veszteséget jelentett már az első kanyar után. Ellenfelei többször kitessékelték a pályáról így egy tizenötödik, egy tizenhatodik és egy tizennyolcadik helyet tudott összehozni, ami az összesített tizenhetedik helyet jelentette száméra. Major Benedek első jelentős nemzetközi versenyén vett részt, ráadásul a gumis pálya is szokatlan volt számára, így a selejtezők utáni huszonnegyedik hely teljesen elfogadható tőle. Végh Benjámin több rajtbalesetnek részese volt a selejtezők alatt, ennek is betudható, hogy a harmincnyolcadik helyen zárt és indulnia kellett a reményfutamban. Az ütközést itt sem kerülte el, már a felvezető körben összeakadt egy másik versenyzővel. Ennek következtében elhajlott a felnije és leeresztett a gumi, így feladni kényszerült a versenyt.

Végh Benjámin kiesésével Kancsár és Major döntőkbeli szerepléséért izgulhattunk. Ferenc nagyszerűen teljesített, az elődöntőben a tizenhetedik helyről feljött a tizenkettedikre. A délutáni döntőben további hat helyet javítva a hatodik helyen zárta az első Rotax Winter Cup-ot úgy, hogy közben övé lett a harmadik legjobb köridő. Major Benedek is célba ért mindkét döntőben és ő is tudott javítani. A huszonnegyedik helyről rajtolva az elődöntőben a huszonharmadik, a döntőben pedig huszonkettedik helyen intették le.

A Rotax Junior döntőt az angol Edward Brand (CRG/Rotax/Mojo) nyerte, a felnőtteknél a szintén angol Joseph Reilly (Tony Kart/Rotax/Mojo) bizonyult a legjobbnak, DD2-ben a német Denis Thum-ot (Wildkart/Rotax/Mojo) intették le elsőként. Az első helyezettek egy ingyenes Euro-Challenge szezont nyertek, a második helyezettek két futamon indulhatnak, és a harmadikoknak sem kell fizetni egy futamon.

 

Közelgő események

.