$500 a második helyért

$500 a második helyért

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: ifj. Oláh Gyárfás

2009. március 4. 12:44

2. Roy Nissany, 1. Matteo Leone, 3. Emanuele Nocita

2. Roy Nissany, 1. Matteo Leone, 3. Emanuele Nocita

Nézd Papa, kerestem egy kis zsét.

Nézd Papa, kerestem egy kis zsét.

Chanoch Nissany, Roy, ifj. Oláh Gyrfás, Ennio Gandolfi

Chanoch Nissany, Roy, ifj. Oláh Gyrfás, Ennio Gandolfi

 

Tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Trofeo 1000 Dollari. A pénzdíjas versenyen az első helyezettek 1000 dollárt vihetnek haza, a második helyezettek 500 dollárt, a harmadikok pedig 200-at kapnak.

A verseny nemzetközi, idén az olaszok mellett bulgár, cseh, holland, izreli, kolumbiai, lengyel és osztrák versenyzők álltak rajthoz a KF2, KF3, KZ2, 125cc Italia, 100cc Italia, Rotax Junior és Rotax Max géposztályokban.

Érdekesség volt az idei versenyen, hogy a KF2 géposztályt két csoportra osztották, az egyikben a 2009-es Open Masters szabályoknak megfelelő zöld Vega (XH) gumival, a másikban pedig a 2008-as előírás szerinti kék Vegával (SL3) állhattak rajthoz a versenyzők.

KF3 kategóriában magyar vonatkozású siker is született. Az Ennio Gandolfi Racing Team csapatban szereplő Roy Nissany már az időmérőn megszerezte a második helyet az olasz Matteo Leone mögött mindössze 95 ezredmásodpercre lemaradva. Ezt a pozíciót az elődöntőben is meg tudta őrizni. A döntő harmadik körében leszakadt az ég, ezért leállították a versenyt, és vizes futamként újra indították. Roy annak ellenére megőrizte második helyét, hogy még soha nem ment esőben ezen a pályán. A verseny végén tehát felállhatott a dobogó második fokára és átvehette az ezért járó serleget és nem utolsó sorban az 500 dolláros pénzdíjat.

A jól sikerült versenyt a csapat felkészülésnek szánta, hiszen március 13-15 között itt Pomposa-ban rendezik az Open Masters első fordulóját. Roynak a versenyen egy számunkra ismert versenyző is ellenfele lesz, hiszen az olasz MGM Racing színeiben rajthoz áll majd Tano Lorenzo is, aki tavaly a hetedik helyen zárta a magyar bajnokságot a Rotax Junior géposztályban.

 

Közelgő események

.