Minden szem Zuerára figyel

Minden szem Zuerára figyel

Szerző: Jenni Wade, Bálint F Gyula

Fotó: G. Cuna

2009. március 28. 08:40

 

A hatodik szezonját kezdő, a világ legjobb sorozatai között számon tartott Rotax Euro Challenge a napsütötte Spanyolországba vitte a versenyzőket. A rendező RGMMC folyamatosan keresi az új, izgalmas helyszíneket. Zuerában ugyanazon a pályán versenyezhetnek a Rotaxosok, ahol az év későbbi szakaszában CIK kategóriákkal is versenyezni fognak, ugyanis EB és WSK futamot is rendeznek, 2010-ben pedig itt lesz gokart VB.

A Zuera International Circuit az ország észak-nyugati részén, Zaragoza közelében, Madrid és Barcelona között nagyjából félúton található. A viszonylag új pálya 1700 m hosszú és az év ezen szakaszában ideális versenykörülményeket biztosít.

Parco Arnal, a pálya igazgatója, csapatával együtt reméli, hogy mindenki nagyon fogja élvezni a versenyt. "Egy óriási padock terület és egy pálya melletti vendéglő is a versenyzők rendelkezésére áll. Hisszük ugyanakkor, hogy a boztonságos pálya is nagyban hozzájárul egy sikeres rendezvény lebonyolításához. Pályánk lehetőséget nyújt egy hosszú, CIK homológ pályán való versenyésre. Ez és a körítés remélhetőleg egyre több versenyzőt arra fog ösztönözni, hogy részt vegyen az Euro Challengen."

A sorozat színvonala folyamatosan nőtt az évek folyamán, és ez idén sem lesz másként. Nem meglepő, hogy 150 versenyző nevezett az első fordulóra. Közülük kerül majd ki az a 14, aki részt vehet az idei Grand Finals-en, amelyet december 9-12 között rendeznek meg az egyiptomi Sharm El Sheik-ben.

Az Euro Challenge első fordulóján öt magyar versenyző áll rajthoz. Kancsár Ferenc (Kálmán Motorsport/Birel) és Végh Benjámin (Top Motorsport/Top Kart) a juniorok között, Antonfeld Péter (Kálmán Motorsport/Top Kart) és Végh Benjámin (Top Motorspor/Top Kartt) a felnőttek között, Hargitai Győző (Hargitai Racing/CRG) pedig a Max Masters géposztályban indul.

Az RGMMC új szolgáltatással próbálja idén az internet elé vonznani az EC iránt érdeklődőket. Továbbra is élőben követhetők a köridők a www.kart-data.com oldalon, de a Rotax Winter Cup-ön először látott, a helyszínen készült videók is megtekinthetők ugyanitt, vagy a www.kartworld.tv és a www.rgmmc.com oldalakon elhelyezett linkekre kattintva. Érdekes új funkció, hogy a Race Control linkre kattintva a pálya kameráiból érkező, három percenként frissülő állóképeket láthatunk és közben élőben hallgathatjuk Ken Walkert, az Euro Challenge kommentátorát.

 

Közelgő események

.