Csehországban Európa Rotaxosai

Csehországban Európa Rotaxosai

Szerző: Jenni Wade, Bálint F Gyula

Fotó: Bálint F Gyula

2009. július 24. 12:13

 

A harmadik fordulójához érkezett a 2009-es Rotax Euro Challenge. A helyszín Sosnova, ahol 150 versenyző várja a rajtot.

Az 1075 méter hosszú CIK-homológ Global Assistance Racing Arena Ceská Lípa versenypálya nagyjából egy órányi távolságra található az ország fővárosától, Prágától. A Rotax euro Challenge helyszínei között tavaly szerepelt először, köszönhetően a sorozat iránt egyre nagyobb érdeklődést mutató kelet-európai versenyzőknek.

A tavalyi verseny óta fejlesztések is történtek a pályán, megnövelték a padock részt illetve egy új vendéglő is várja a résztvevőket. A versenypálya idén a KF3 Európa Bajnokság selejtezőjének helyszínéül is szolgált, de gokart mellett Rallycross VB-t és nemzetközi supermoto versenyeket is rendeznek a komplexben.

Az első két fordulót követően igen szoros az állás a ponttáblázatok tetején. Rotax DD2-ben az új éllovas holland Maik Barten (PDB Belgium) újabb dobogós helyezésbe reménykedik. Az angol Strawberry Racing (Tony Kart) versenyzői, Luke Varley és Josh Webster állnak az élen a Junior illetve Senior Max géposztályban. A Masters géposztály élén egy francia versenyző áll, Jerome Bourquard előnye azonban minimális a sorozat felénél.

Két magyar csapat versenyzőinek szurkolhatunk a hétvégén. A Kálmán Motorsport Kancsár Ferenccel, Antonfeld Péterrel és Tóth Péterrel képviseli magát, a Top Motorsport pedig Végh Benjámint és Jakab Sándort állította csatasorba. Melletük rajthoz áll még Ferencz Márk a VPD Intrepid színeiben, és ott van Csehországban a Wildkart magyar gyári versenyzője, Szilágyi Béla is.

Pénteken délután zajlanak az időmérők, amelyek a selejtezők rajtsorrendjét hivatottak eldönteni. Az időjósok változékony időjárással riogatnak, nem alaptalanul, csütörtök éjjel ugyanis komoly vihar söpört végig a helyszínen.

A versenyen történtek a már megszokott módon nyomon követhetők az interneten. A www.kart-data.com oldalon élőben láthatók az időeredmények valamint hallható Ken Walker kommentátor hangja. A versenyen rövid klippek is készülnek, ezeket a www.kartworld.tv oldalon lehet megnézni.

 

Közelgő események

.