Tisztelt Elnök úr!

Tisztelt Elnök úr!

Szerző: Bálint F Gyula

2011. április 28. 17:00

 

Nyílt levél a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Elnökének, Gyulay Zsolt úrnak.

Ahogy az elmúlt 5-6 évben mindig, április 24-én is elutaztam az éppen induló Gokart Országos Bajnokság futamának helyszínére. Vasárnap azonban rövidre sikerült a napom.

Az időmérők zajlottak éppen, amikor megérkeztem a Gyöngyös melletti Gokart Land versenypályára. Kisétáltam az aszfaltcsík mellé, köszöntöttem pár ismerőst és éppen Michelisz Norbi szombati, nagyszerű időmérő eredményéről áradoztunk, amikor hozzám lépett egy úriember (személye a mondanivalóm szempontjából nagyjából mellékes, de azért sem kívánom itt megnevezni, mert az elmúlt pár találkozásunk alkalmából túl sokszor helyezett kilátásba számomra mindenféle pereket).

Miután kölcsönösen Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívántunk egymásnak, közölte, hogy én nemkívánatos személy vagyok ezen a rendezvényen és a Gokart OB összes jövőbeni futamán, számomra ez egy magán rendezvény és megkért hogy távozzak. Kérését két másik úrral nyomatékosította, akiknek az a feladat jutott, hogy az autómhoz kísérjenek és megbizonyosodjanak róla, hogy elhagyom a helyszínt.

Mélyen elítélek mindenféle erőszakot, megfélemlítést, legyen az akár csak pszichikai is. Elszenvedő alanya pedig végképp nem kívánok lenni. Így, annak ellenére, hogy tudom, a fent említett úriember semmilyen tisztséget nem tölt be a rendezvényen, nem óhajtottam vitatkozni, és annak sem láttam sok értelmét, hogy az előállt helyzetben megkeressem a rendezvény igazgatóját. Távoztam.

2005 óta vagyok tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetségének és rendelkezem éves MNASZ sajtóakkreditációval. Azóta írok beszámolókat, közlök fotókat a Gokart Országos Bajnokság futamairól a Gokart Magazin internetes oldalamon valamint olyan lapokban, mint az Autósport és Formula Magazin és az angol nyelvű, a világ számos országában terjesztett gokart szaklap, a Vroom International. Amióta csak kapcsolatba kerültem a magyar gokartsporttal, minden cselekedetemet az motiválja, hogy a MNASZ által kiírt és felügyelt Gokart Országos Bajnokág visszakapja azt a rangot, ami megilleti.

A vasárnapi, gyöngyösi OB futamon történt incidens számomra azt mutatja, hogy egyre távolabb kerülünk ettől a céltól.

A gokartmagazin.hu oldalon a jövőben is közölni fogom az OB futamok eredményeit, hiszen, többek között, ezért jött létre a weboldal. Tiltakozni a kialakult helyzetért csak a fotók hiányával fogok.
De nem kívánok több OB futamra elutazni, nem kívánom magam kitenni újabb, a vasárnapihoz hasonló helyzeteknek, nem kívánok tovább szélmalom harcot vívni egy olyan célért, ami a kapott visszajelzések alapján számomra úgy tűnik, hogy egyre kevesebb embernek fontos.

Szeretem ezt a sportot. Szivesen mentem a versenyekre, jól éreztem magam a pálya szélén. A Gokart Országos Bajnokság esetében, a történtek tükrében úgy tűnik, ez most megváltozott.


Mélységes sajnálattal

Bálint F Gyula
www.gokartmagazin.huHabár a fenti levél a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Titkárságára is elküldésre került, semmilyen reakció nem érkezett rá. Mivel a történteket továbbra is felháborítónak, a magyar autósporthoz és egyáltalán a sporthoz méltatlannak tartom, a minimum, amit az MNASZ vezetésétől várok, az egy elnézést kérő levél. Amíg ez meg nem érkezik, ez a cikk látható lesz a gokartmagazin.hu főoldalán, mint nyitott kérdés (BFGY).

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.