Morva Kupa

Morva Kupa

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: Dominik Bugár

2011. május 5. 23:38

Bende Dániel (333)

Bende Dániel (333)

Jakab Sándor

Jakab Sándor

Hercsik Vince

Hercsik Vince

 

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Morva Kupa második fordulója a csehországi Vysoké Mýto-ban. A Brno-tól mintegy száz kilométerre északra található helyszínre több magyar versenyező is kiutazott.

A Baby 60 géposztályban állt rajthoz Czintula Zalán. Az időmérő edzésen a géposztály ötödik helyére kvalifikálta magát, majd a Morva Kupán megszokott mindhárom futamot sorrendben a negyedik, ötödik és még egyszer az ötödik helyen zárta. Mivel külön értékelik a licences és a licenc nélküli indulókat, ez utóbbiban Czintula a második helyen zárta a hétvégét, 60 pontot gyűjtve.

Pole pozíciót érő időt futott az időmérő edzésen Vaskó Dominik. A Mini 60 géposztályban induló magyar versenyző az első futamon is maga mögött tartotta a mezőnyt, győztesként intették le. Ezt illetve a második futamban elért géposztály harmadik, valamint a harmadikban megszerzett második helyét 61 ponttal jutalmazták. Amivel csak azért szorult a második helyre, mert ellenfele, aki szintén 61 pontot gyűjtött, két futamon győzedelmeskedett. A Dunaszerdahelyen megszerzett három második helyért járó hatvan ponttal, azaz összesen 121-el a kupasorozat tabellájának is a második helyét foglalja el.

A Formula C Senior kategória nyolcadik idejét autózta Szűcs László az időmérőn. Az első futamon a verseny elején kiesett, ellenben a másodikon kategóriájának hatodik helyen intették le. Nem sikerült a harmadik futam sem, két kör hátránnyal a tizenkettedik helyen zárt. Szűcsnek két forduló után 42 pontja van és a 8. helyen áll a tabellán.

Komoly nemzetközi mezőny állt rajthoz a Rotax Junior géposztályban. A cseh, szlovák, osztrk és lengyel versenyzők között két magyar is rajthoz állt Vysoké Mýto-ban. Hercsik Vince a hatodik időt futotta az időmérőn, Bende Dániel a 11. lett a licencesek között. A két fiú nem remekelt az első futamon, Hercsik tizedik, Bende tizenegyedik lett. A második futamban Vince a hetedik helyre jött fel, Bende maradt a tizenegyediken. Mindkét versenyzőnk a harmadik futamban érte el a legjobb eredményét, Hercsik ötödik, Bende kilencedik lett a licences versenyzők között. Két forduló után Hercsik az ötödik, Bende pedig a tizenegyedik a tabellán.

Hibátlan hétvégét tudhat maga mögött a Kálmán Motorsport szlovákiai versenyzője, Jakab Sándor, hiszen a Rotax Max kategória időmérőjén és mindhárom futamán első helyet szerzett. Mivel Dunaszerdahelyen, az első futamon becsúszott egy második hely, „csak” öt győzelemmel vezeti a géposztály eredménylistáját.

A licenc nélkül indulók között az ötödik legjobb időt futotta a Formula C Junior időmérőn Viszló Csaba. A futamok már nem sikerültek ilyen jól, két kilencedik és egy nyolcadik helyet szerzett. Viszló Dunaszerdahelyen is csak egy futamot tudott befejezni, két forduló után 31 ponttal a tizedik helyen áll.

A Morva Kupa következő fordulójára június 4-5-én kerül sor Ausztriában a Bruck-i Speedworld versenypályán.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.