Morva Kupa, Bruck

Morva Kupa, Bruck

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2011. június 10. 09:34

 

A harmadik fordulóján van túl a 2011-es Morva Kupa. A helyszín ezúttal az ausztriai Speedworld volt, ahova most is szép számmal utaztak ki magyar versenyzők.

Az összevont Baby 60 és Easy 60 géposztályban ezúttal is Czintula Zalán képviselte a magyar színeket. Zalán az időmérő edzésen a hetedik időt autózta. Az első futamon egy helyet javítva, hatodikként ért célba, a másodikon még egy helyet előre lépve ötödik lett. A szép sorozat a harmadik futamban megszakadt, ott a kilencedik helyen intették le. A géposztály értékelésben mindhárom futamon második lett, így újabb 60 pontot gyűjtött.

Öt magyar is indult a Mini 60 géposztály 22 fős mezőnyében. Az időmérőn Körmöczi Balázs szerezte meg a legelőkelőbb helyet, a nyolcadikat. Az első futamon is ő volt a legjobb magyar, az ötödik helyen intették le. Testvére, Gergő a 7., Albreht Patrik a 10., Hargitai Levente a 14., Vikor Gábor pedig a 15. helyen ért célba. A második futamon Körmöczi Balázs kiesett, de a legjobb magyar helyezés a családban maradt, Gergő a negyedik helyen végzett. Albrecht két helyet javítva 8. lett, Hargitai a 15., Vikor a 17. helyre csúszott. A harmadik futamban egy újabb versenyző, Albrecht Patrik lett a legjobb a magyarok között, a kilencedik helyen zárt. Hargitai és Vikor az első futamhoz hasonlóan a 14-15. helyen értek célba, míg a Körmöczi testvéreknek ezúttal meg kellett elégedniük a 17. (Balázs) illetve a 21. hellyel.

Hetedik lett a Formula C Senior / Veterán időmérőn Szűcs László. A futamokon sorban a nyolcadik, tizedik majd újra nyolcadik helyen intették le, a kategória napi összesített táblázatán a hetedik helyen szerepel. Együtt indíották a Formula C Junior és KZ2 / ICC kategóriákat is. Az előbbiben Viszló Csaba és Solymosi Gábor, az utóbbiban Galaczy Sándor indult. Viszló egy összesített 10. és két 11. helyet szerezve az FC Junior kategória hatodik helyén végzett. Solymosi ugyanitt hetedik lett, mindhárom futamban közvetlenül Csaba mögött ért célba. Galaczy egy 13. és két 14. hellyel a KZ2 / ICC géposztály hetedik helyén zárta a hétvégét.

A magyar versenyzők mellett a Kálmán Motorsport külföldi versenyzői is közül is rajthoz álltak páran a brucki versenyen és mondhatjuk, hogy dominálták is azt, hiszen a Rotax Max Senior géposztályban mindhárom versenyen az első négy helyezett versenyző a győri csapatnál indul. A sorrend azonos volt, Ben Cooper nyert, Niki Laa végzett a második helyen, Jakab Sándort harmadikként, Wieszt Jankó negyedikként intették le. A csapat ötödik tagja, Christoph Hillinger sorrendben 8., 15. majd 10. lett.

Nem nyert futamot, mégis a nem licences Rotax Junior lista élén végzett Max Hofer. A KMS versenyzője egy 5., egy 3. és egy 2. hellyel gyűjtötte össze az ehhez szükséges pontokat. Junior csapattársai Constantin Schöll és Peter Huber is második lett, utóbbi a licences versenyzők között, míg Ferdinand Habsburg a hatodik helyen zárta a Speedworld versenypályán megrendezett fordulót.

A részletes eredménytáblák megtekinthetők a verseny honlapján: http://www.moravskypohar.info


A Morva Kupa következő versenyhétvégéjére június 25-26-án kerül sor, a helyszín a csehországi Pisek.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.