Angliában járt a Rotax Euro Challenge

Angliában járt a Rotax Euro Challenge

Szerző: RGMMC/Bálint F Gyula

Fotó: Bas Kaligis, Timo Deck

2013. augusztus 1. 21:54

Junior pódium

Junior pódium

DD2 Masters dobogó

DD2 Masters dobogó

A DD2 győztes

A DD2 győztes

 

2005 után visszatért Nagy Britanniába a Rotax Max Euro Challenge. A szezon félidejét jelentő versenynek a PF International versenypálya adott otthont július 18-21 között.

A PF International Európa egyik legmodernebb versenypályája. Az 1994-es megnyitása óta folyamatosan fejlesztik. 2011-ben esett át egy nagyobb átalakításon, azóta a hossza 1382 méter. Nem meglepő tehát, hogy a Rotax európai krémje örömmel fogadta a lehetőséget, hogy ezen a pályán versenyezhessen.

A Max Junior, Max Senior és DD2 mezőny teljes volt, közel 130 résztvevő érkezett. De nem csak a pálya vonzotta a versenyzőket, a rendező RGMMC Establishment péntekre egy partit tervezett, megsütöttek egy egész disznót. Péntek tehát az ünneplésről szólt, a Rotax Euro Challenge 10. évfordulója alkalmából az RGMMC kulcsfigurái, Roland, Lynn és James Geidel tortát kaptak valamint Nigel Edwards versenyigazgató és Ken Walker kommentátor meleg szavakkal köszönték meg az sorozat érdekébe tett erőfeszítéseiket. Mindezek ellenére azért mégiscsak a versenyen volt a hangsúly, amely, mint kiderült, a szezon legizgalmasabbja lett.

Max Junior: Kemény döntő után győzött Guan You Zhou

Az angol Josh Price (Price Racing) futotta a legjobb időt a juniorok időmérőjén, de mindössze 0,002 másodperccel volt gyorsabb az osztrák Thomas Preining-nél (Protrain Racing). A harmadik helyre az angol David Wooder (Dan Holland Racing) kvalifikálta magát, megelőzve a bajnokságban vezető Conor Hall-t (Stawberry Racing).

A hat selejtező futamon öt különböző versenyző nyert: Juan Manuel Correa (Josh Hart Racing), Josh Price, Guan Yu Zhou (Strawberry Racing), Philip Rawson (Dan Holland Racing) és Connor Hall voltak, akiket elsőként intettek le. Az összesítést követően Hall szerezte meg az első helyet. Ő nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt és ő volt az, aki két selejtező futamot is nyert. Philip Rawson, Guan Yo Zhou, David Wooder, Jai Niijar (Strawberry Racing) és Juan Manuel Correa egészítette ki az elődöntő elő három sorát.

Rendkívül magas színvonalú elődöntőt láthattunk, Guan Yo Zhou, Connor Hall, Philip Rawson, David Wooder és Josh Price folyamatosan váltogatták egymást az élen a kilenc kör alatt. A verseny végéhez közeledve Hall belekeveredett egy kis ütközésbe, és visszacsúszott a mezőny közepére. A 15. hely csalódás a favorittól. Az élen a célvonalig folyt a harc, amelyen végül Rawson haladt át elsőként, majd, minimális különbséggel, Price, Zhou és Wooder követte.

Aki úgy gondolta, hogy a döntő nem lehet izgalmasabb, tévedett. Újra Rwson, Price, Wooder és Zhou szolgáltatták a műsort. Pár kör után a csoport megnőtt, ahogy Preining és Hall is csatlakozott hozzá. A vezető hatos elég sokáig tűzszünetet tartott, egészen két körrel a verseny vége előttig. Ezután megszámlálhatatlan helycsere következett, de sajnos most is becsúszott egy-két hiba. Az első áldozatt ismét Hall volt, de ő a pályán tudta tartani a gokartját, nem úgy mint Preining és Price, akik ütközésük után szémos helyet vesztettek. A kockás zászló vetett véget az ádáz csatáknak, Rawson, Zhou, Hall és Wooder sorrendben intették le az élen haladókat. De, mint az várható volt, a felügyelők kielemezték az eseményeket, Rawsont 10 másodperces büntetéssel sújtották, Woodert pedig kizárták. Guan Yo Zhou tehát megörökölte az első helyet, Connor Hall lett a második, míg a harmadik helyre Mathias S Kristensen-t (RS Competition) sorolták. A bajnokság továbbra is nyitott, Hall megőrizte a vezető pozíciót, 242 ponttal áll csapattársa, a 224 pontos Zhou előtt. Kristensen harmadik 206 ponttal.


Mi történt a felnőtteknél? A második oldalon megtudhatod. Lapozz!

Lapozás:   1 | 2

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.