Átadták a Gokart Hotelt

Átadták a Gokart Hotelt

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2012. május 10. 22:50

Ifjabb Birizdó bemutatója a SEAT-tal.

Ifjabb Birizdó bemutatója a SEAT-tal.

Birizdó, Zsombor és Gyulay átvágják a szalagot.

Birizdó, Zsombor és Gyulay átvágják a szalagot.

Tárgyaló

Tárgyaló

 

Május 9-én Kecskeméten Gyulay Zsolt, Dr. Zsombor Gábor és Birizdó Imre átvágták a nemzeti színű szalagot a Gokart Stadion régi lelátója helyén épült fogadóépület, étterem és szálloda bejáratán.

A sajtó képviselőinek jelenlétében megtartott megnyitón Dr. Zsombor Gábor, Kecskemét polgármestere méltatta a Biancoop Zrt. értékteremtő kezdeményezését.

"Ez a beruházás egy nagyon jó példája annak, hogyan lehet együttműködni a vállalkozói szférával, a beruházókkal. Egy olyan időszakban, amikor ez Kecskeméten nem volt szokás, az Önkormányzat, mint tulajdonos, megbízik a vállalkozóba, aki fejleszteni szeretne." - mondta a polgármester, aki beszédében megköszönte Tormási Attilának is, hogy a rendszerváltás után 10-12 éven át gondját viselte a gokartpályának.

Gyulay Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke beszédében megemlítette, hogy a kecskeméti pálya az egyike annak a mindössze három versenypályának, amely rendelkezik a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) licencével (a Hungaroring és a Nyírádi Motorsport Centrum a másik kettő).

"A Hungaroring vezetőjének a szemszögéből irigykedem, hogy egy ilyen komplexum létesítítésre került, hiszen azt gondolom, hogy ha ilyen lenne a Hungaroringen és még néhány az országban, akkor nem nagyon lenne problémánk az utánpótlás neveléssel." - fejezte ki elismerését Gyulay. "Vettel, Button, Hamilton, hogy csak egy párat említsek, is gokarttal kezdték. Az az előképzettség, kultúra, amit a gokart meg tud valósítani, az, hogy megszeretteti a gyerekekkel az autósportot és megtanítja őket arra a kifinomult technikára, ami egy formula 1-es autó vezetéséhez szükséges, elengedhetetlen ahhoz, hogy valakiből autóversenyző válljék. Ezért is nagyon örülünk az MNASZ-nél, hogy ilyen centrumok léteznek. Nyilván most már ez lesz az etalon és ehhez fogunk igazodni." - tette hozzá az MNASZ elnöke.

2008. áprilisában született döntés a Gokart Stadion fejlesztéséről. A tulajdonos Biancoop Zrt. egy olyan aktív turisztikai létesítmény létrehozását vállalta, amely a technikai sport alapjaival, a gokartozás élményével ismerteti meg az érdeklődőket, a hazai motorsport számára oktatást és utánpótlásképzést tart. Mindemellett lehetőséget biztosít vezetéstechnikai tréningek megtartására. A komplexum vissza nem térítendő pályázati támogatással (DAOP-2.1.1/E-09-2009-0018) készült el, a támogatás mértéke 235.232.944 Ft.

A minőségi fejlesztés során megtörtént a pályakísérő felületek felújítása, korszerűsítése: boxutca, szervízutak 7571 négyzetméteren, melyből 2246 négyzetméter a rendezvényterület. Az épület földszintjén professzionális technikai kiszolgáló rész épült 993 négyzetméteren, 12 db gokart elhelyezésére szolló boksz, 12 db szerviz illetve tároló helység. Közvetlenül a boxutca mellett szociális helyiségek kerültek kialakításra: öltözők, mosdók, közösségi terek. Az épület első szintjén a pályára csodálatos panorámával rendelkező 250 négyzetméteres étterem található, melyből két leválasztható különterem ad lehetőséget zártkörű megbeszélésekre, tárgyalásokra.

Az épület szállodaként is üzemel majd, várhatóan augusztus elejétől, 44 szobával, a tervek szerint három csillagos minősítéssel.

A komplexumhoz, amelynek terveit a 7. Dimenzió Építészeti Iroda készítette és a Patina Építőipari Zrt. kivitelezte, egy 1200 négyzetméteres kültéri parkoló is létesült.


A kecskeméti gokartpálya honlapja a www.birizdokart.hu címen tekinthető meg!

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.