Hercsik Vince nyolcadik lett Wackersdorfban

Hercsik Vince nyolcadik lett Wackersdorfban

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: Bas Kaligis / RGMMC Media

2012. május 13. 19:45

 

A hétvégén Németországban rendezték meg a Rotax Euro Challenge második fordulóját, ahol a miskolci versenyző mellett a Kálmán Motorsport képviselte a magyar színeket.

A junior kategóriában versenyző Hercsiknek nem kezdődött jól a hétvége, az időmérőn mindössze a 33. időt tudta autózni. A selejtező futamokon elért nyolcadik, tizenegyedik illetve tizennegyedik helyével a 17. helyre jött fel, így egyenes ágon jutott a döntőkbe. Az elődöntőben jelentősen visszaesett, a huszonötödik helyen intették le, ám a döntője nagyszerűen sikerült, hiszen a tizenharmadik sorból rajtolva végül a 8. helyen intették le. Hercsik ezzel a helyezéssel a Kálmán Motorsport legeredményesebb versenyzője lett ezen a hétvégén.

Szintén a Junior kategóriában indult a KMS osztrák versenyzője, az osztrák Peter Huber, aki azonban az 51. helyen zárta a selejtező futamokat, a reményfutamban pedig huszadik lett, így számára ott véget ért a verseny.

A japán Makino Tadasuke futotta a legjobb időt a kvalifikációban a Kálmán Motorsport négy versenyzője közül, negyedik lett. Az új-zélandi Josh Hart a huszadik, Jakab Sándor a huszonhetedik, Kancsár Ferenc pedig harminckettedik lett az időmérőn.

A jó kezdést követően Tadasuke egyre lejjebb csúszott az értékelésekben, a selejtezőket követően a tizenegyedik helyen állt, az elődöntőben tizenhatodik lett, a döntőben pedig huszadikként intették le. A selejtezőkben Kancsár összeszedte magát, és a huszadik helyen bejutott a döntőbe. Hart és Jakab a reményfutamba kényszerült, ahonnan csak az új-zélandi jutott tovább. Tadasuke-t egyikük sem tudta megelőzni, az elődöntőben Hart huszonegyedik,, Kancsár huszonnegyedik lett, míg a döntőben Kancsár végzett előbb, a huszonharmadik helyen, Hart huszonhetedik lett.

A futamgyőztesek:

Junior: Janneau Esmeijer (NL) Tonykart
Senior: Edward Brand (GB) Formula K
DD2: Xen de Ruwe (B) Formula K

A Rotax Euro Challenge következő fordulójára július 25-29. között kerül sor a svédországi Kristianstad-ban.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.