Jean Alesi fia is debütál a 18. Winter Cup-on

Jean Alesi fia is debütál a 18. Winter Cup-on

Szerző: gokartmagazin.hu

Fotó: South Garda Karting

2013. január 22. 07:40

 

280 induló nevezett a február 15-17. között, Lonatóban megrendezésre kerülő, szezonnyitó versenyre, amelyen hagyományosan részt vesznek a legjelentősebb gyártók és a top csapatok.

A csúcs-, a sebességváltós KZ2 kategória különösen izgalmas versenyeket ígér az idén. Sok az új név, de izgalmas lesz a nagy neveket, amint új csapattal próbálnak újabb sikereket elérni. Új név a géposztályban a KF1: világbajnok, Flavio Camponeschi (Tony Kart), aki a tavalyi Winter Cup győztesével, a belga Rick Dreezen-nel, csapattársaival Marco Ardigo-val és MirkoTorsellini-vel, valamint a szintén most debütáló, de hamarosan autóval versenyző indonéz Armand Philóval csatázhat.

Ott lesz a mezőnyben Charles Leclerc (Art GP), aki a tavalyi szezonban elért WSK Euro Series KF2: győzelmének köszönheti jelenlétét. Csapattársát, Ben Hanley-t is az Winter Cup legjobbjai között tartják számon.

Az Energy is jelen lesz a géposztályban, mégpedig a Európa-bajnok és WSK Euro Series győztes litván Simas Juodvirsi-vel és a 2011-es WSK Euro Series győztes Joel ohanssonnal. A Birel Paolo de Conto-t, Roberto Toninelli-t és az új Jan Midrla-t állítja csatasorba. Birellel debütál, de nem gyári, hanem megszokott csapata az AVG Racing Team színeiben a 2009-es világbajnok, Arnaud Kozlinski.

A Maranello Kart is versenyképesnek tűnik az idei versenyen. Visszatér a csapathoz Yannick de Brabander, aki Maranelloval nyerte a 2007-es Winter Cup-ot. A csapat színeibe indul Massimo Dante és Marco Zanchetta is. A CRG a 2011-es Európa-bajnokot, Fabian Federer-t nevezte. Szintén CRG-vel megy Davide Foré, ám ezúttal a cseh DTK Team színeiben. A lonatói gyár vázaival megy még Andrea Dale és az osztrák Marcel Mueller.

A Praga Team is jó esélyekkel indul az idén, hiszen őket erősíti a 2012-es KZ1 világbajnok, Bas Lammers, a 2011-es Winter Cup győztes, cseh Patrick Hajek, valamint Martin Doubek. Danilo Rossi csapata sem esélytelen, hiszen náluk versenyez a WSK Final Cup győztese, Riccardo Negro.

A KF (volt KF2:) kategória mintegy 100 indulója között ott lesz Luca Corbieri, aki először indul ebben a kategóriában. A Kosmic gyári csapattal versenyez, miután 2012-ben megnyerte a KF3: világbajnokságot, csapattársa a francia Armand Convers. A favoritok között van a nagyon gyors Max Verstappen, aki tavaly nyert itt, Lonatóban, és ebben a szezonban CRG gyári versenyző lett. A CRG további versenyzői a finn Niclas Nylung, a brazil Vitor Baptista, a kanadai Zachary Claman de Melo és a francia Ingrid Girard.

Az Art GP, többek között az uralkodó Európa-bajnok Ben Barnicoat-ot küldi pályára, a szintén EB-győztes George Russel a Birellel debütál. Az LH Racing főleg svéd versenyzőket állít csatasorba, az Energy pedig a KF2:-ben először rajthoz álló francia Dorian Boccolacci-val erősít.

A junior géposztályban, KFJ (volt KF3:) is nagy a tolongás. Ide is több mint 100 nevezés érkezett, közülük a szenzáció: Giuliano Alesi, a volt Ferrari F1-es pilóta, Jean Alesi fia, akit az Intrepid nevezett.

Érdekes lesz figyelemmel kísérni Alessio és Leonardo Lorandi testérharcát, főleg annak tükrében, hogy Leonardo most érkezett a 60 Mini géposztályból, ahol gyakorlatilag mindent megynyert. Alessio repertoárja sem sokkal gyengébb, ő az uralkodó olasz KF3: bajnok.

A versenyről további információk olvashatók a pálya honlapján:
www.southgardakarting.it

Fotógalériáink korábbi Winter Cup versenyekről:
- 14. Winter Cup, vasárnap
- 14. Winter Cup, szombat
- 13. Winter Cup


A második oldalon a Winter Cup eddigi győzteseinel listája olvasható. Lapozz!

Lapozás:   1 | 2
 

Közelgő események

.