Uniós támogatással új jégpálya készül Kecskeméten

Uniós támogatással új jégpálya készül Kecskeméten

Szerző: Sajtóanyag

2013. július 21. 12:10

 

A Dél-Alföld egyik legismertebb technikai sportlétesítménye a kecskeméti BirizdoKart Gokart pálya. A tulajdonos, a BIANCOOP Zrt. folyamatos fejlesztésekkel teremti meg a megfelelő fogadási feltételeket annak érdekében, hogy a pálya és környezete nemzetközi színvonalú versenyek megrendezésére is alkalmassá váljon és vendégei minőségi szolgáltatásokat tudjanak igénybe venni.

Jelen projekt keretében, mely a fejlesztés negyedik üteme lesz, a technikai sportok fellegvára, a BirizdoKart Kecskemét fogadóépülete melletti területen alakítunk ki egy korszerű, szabadtéri jégpályát, amely szabvány jégkorong pálya méretű.

A pályázat célja a fizikai aktivitást ösztönző, szabadidősport célú turisztikai szolgáltatás fejlesztése, ezen belül a rekreációhoz kapcsolódó szabadidősport-szolgáltatás fejlesztése a BirizdoKart Kecskemét Sportlétesítményben.

Jelen fejlesztés eredményeként a jégkorongozás, korcsolyázás, illetve a téli szezont követően a teniszezés technikai feltételeit is magas szinten biztosítjuk. Vendégeink bérelhetnek korcsolyát, igényelhetnek oktatást animátorunktól, aki közös programokat is szervez az érkező vendégek számára. A sportlétesítmény Fogadóépületében melegedhetnek és kecskeméti gasztronómiai különlegességeket is fogyaszthatnak, illetve igénybe vehetik az öltözőszekrényeket. Természet közeli környezet, jó levegő várja a sportolni vágyókat Kecskeméten.

A BIANCOOP Zrt. DAOP-2.1.1/1-12-2012-0017. sz. projektet uniós támogatással valósítja meg az Új Széchenyi Terv keretein belül.
A támogatás összege: 174.031.958 Ft
A projekt elszámolható költsége 248.617.083 Ft.

A létesítmény átadása várhatóan 2013. decemberében lesz.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.