Hamarosan kezdetét veszi a 2014-es gokart versenyszezon.

Hamarosan kezdetét veszi a 2014-es gokart versenyszezon.

Szerző: Hargitai Racing sajtó

2014. április 9. 19:24

 

A hideg téli hónapok után mindenki örül a nap első sugarainak, különösképpen az autó és motorsport rajongói, hiszen ez azt is jelenti, hogy hamarosan kezdetét veszi a versenyszezon, amelyet komoly felkészülési időszak előz meg.

Az idei első országos bajnoki futam, a Magyar Gokart Szövetség által szervezett Rotax Max Challenge közép európai bajnokság első fordulójával egyetemben kerül megrendezésre április 13-án az autósportok országában, Olaszországban, Jesolóban.

Az eseményre a jelentős számú érdeklődő és rajongó mellett mintegy 2-300 versenyzőre számítanak a szervezők. A magyarországi bajnokok ebből a sorozatból kvalifikálják magukat a sportág legnagyobb eseményére a Rotax Max Grand Finals-re, azaz a világdöntőre, melynek 2013-ban New Orleans adott otthont. A versenysorozat népszerűségét mutatja, hogy itt versenyez a Habsburg család fiatal tagja, Habsburg Ferdinánd is.

Az autósportban az utánpótlás nevelés elképzelhetetlen a gokart nélkül! A sportágból kerül ki a későbbi autóversenyzők 99%-a. Sokan talán nem is tudják, de a gokart olyan versenyzőket adott a magyar autósportnak mint Kesjár Csaba, Baumgartner Zsolt, Kis Pál Tamás vagy Major Benedek.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.