Ausztriában díjazták Kancsárt

Ausztriában díjazták Kancsárt

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2010. december 1. 21:21

A két Ferenc

A két Ferenc

Régi gépek között zajlott az ünnepség

Régi gépek között zajlott az ünnepség

Kancsár a CEZ trófeával

Kancsár a CEZ trófeával

 

Kedden este, a bécsi Technikai Múzeumban tartotta a Bajnokok Gáláját az Osztrák Motorsport Szövetség.

Tizennyolc különböző sportág (gokart, autó, motor) több, mint 60 kategóriájának, géposztályának bajnokai vehették át november 30-án a bajnoki cím megszerzéséért járó trófeát és oklevelet.
A gőzmozdonyok, vasúti kocsik, áramfejlesztők között, a múlt század elején épített repülő, valamint némiképp fiatalabb műhold alatt zajló ünnepségen Kancsár Ferenc is jelen volt, hiszen az CIK-FIA Zóna Trófea (CEZ) és az osztrák-német Rotax Max Challenge győzelem mellett 2010-ban az osztrák bajnoki címet is bezsebelte. A serleget a Gokart Bizottság vezetője, Franz Schreiner adta át az osztrák licenccel versenyző dabasi fiatalembernek. aki egy további serleget is átvehetett, hiszen a Rotax Grand Finals-el egyidőben, Krakkóban lezajlott CEZ díjkiosztón nem tudott résztvenni.

Három sorozatot nyert tehát 2010-ben Kancsár Ferenc, az év végén pedig a dobogó harmadik fokára állhatott Olaszországban, a világ legjobb Rotaxosainak részvételvel zajló Grand Finals eseményen. Mi rendkívül sikeresnek itéljük az idei szereplését, de őt is megkérdeztük, mit gondol erről:

- Igen, én is úgy gondolom, hgy ez egy sikeres szezon volt.

- Ezek szerint jó döntés volt, hogy csapatot váltottál és az osztrák "V-Team"-ként ismert Intrepid Force Rotaxnál versenyeztél 2010-ben?
- Egy jó ajánlatot kaptunk, amit elfogadtunk és átjöttünk ide. Nagyaon jó hozzáállású csapatról van szó, mindent megtesznek annak érdekébe, hogy minden helyzetből a lehtöbbet tudják kihozni.

- Mennyire jelentett problémát, hogy a megszokott Birel helyett most Intrepid vázzal kellett versenyezned?
- Semennyire, ugyanis már a Kálmán Motorsportnál is használtuk néha ezt a vázat.

- Nemrég jöttél haza Olaszországból, ahol a Rotax Grand Finals-en a Max Senior géposztály harmadik helyét szerezted meg. Két évvel ezelőtt, akkor a magyar csapat tagjaként, már dobogóra állhattál, mennyiben volt más ez az idei eredmény?
- Kicsivel jobban örültem az idei eredménynek. A két évvel ezelőtti dobogó meglepett, hiszen nem tudtuk, hogy harmadikok lettünk a Nemzetek Kupáján és az utolsó pillanatban rángattak oda minket a dobogóra. Akkor egyéniben hetedik lettem a Juniorok között. A mostani egyéni eredményem ennél persze sokkal jobb, így jobban is örülök neki. Egyébként idén is lett volna esélyünk a dobogós helyre, talán a másodikra is, ezúttal mint osztrákok, csak Simon Wagner kiesett a döntőben, ezért csak nekem és Julian Wagnernek volt jó ereményünk.

- Mik a tervek 2011-re?
- Szerintem az idei évhez hasonlóan a Rotax Euro Challenge, a Grand Finalre való kijutás és egyéb nemzetközi versenyek, mint például a Rotax Winter Cup.

- Az autóversenyzésen még nem gondolkoztál?
- A jövő évi eredményktől függően, valamint attól, hogy milyen lehetőségek lesznek 2012-ben elképzelhető, hogy váltani fogok.

És ne feledkezzünk meg az iskolai eredményekről sem! - egészítette ki Kancsár Ferenc mondatát az édesapja... és igaza van, hiszen a kiváló sport eredmények mellett sem szabad elhanyagolni a tanulást. De Ferencnek ez természetes.

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Közelgő események

.