Megújul(t) a kecskeméti Gokart Stadion!

Megújul(t) a kecskeméti Gokart Stadion!

Szerző: Bálint F Gyula

Fotó: a szerző

2007. július 28. 00:04

 

Az egykor Európa-bajnoki futam helyszínéül szolgáló versenypálya sorsa elég bizonytalan volt az utóbbi években. A kecskeméti önkormányzat mindenképp értékesíteni kívánta a sportlétesítményt és bár kinyilatkoztatta, hogy szeretné, ha megmaradna a pálya funkciója, ez az elképzelés nem mindig egyezett a befektetői elképzelésekkel.

A kecskeméti pálya vonalvezetését szinte minden gokartos kedveli. Bár a létesítmény lebegő státusza miatt nemcsak a szükséges fejlesztések maradtak el, hanem az állapotmegőrzés is, a versenyzők szerették, szeretik a pályát. Ezért is fogadta mindenki kitörő örömmel a hírt, hogy a létesítmény Birizdó Imre tulajdonába került és ezáltal elkerülte a keszthelyi versenypálya sorsát.

További jó hír, hogy az újdonsült pályatulajdonos nem elégedett meg az akvizíció tényével, hanem azon nyomban hozzálátott a legégetőbb feladatokhoz. Ezek közül talán a leginkább várt feladat a pálya felületének rendbehozása volt. Nos ez megtörtént, az egész pályára új aszfaltréteg került. A pálya vonalvezetése nem módosult, de kibővült két visszafordítóval a célegyenes és a vele párhuzamos pályaszakasz között. Ennek előnyeit igazából a bérgokartosok élvezhetik, hiszen ők most már egy rövidebb, ezáltal kevésbé unalmas pályán, sőt, mindjárt kettőn körözhetnek. Ráadásul tehetik ezt vadonatúj Birel bérgokartokon, amelyek a héten érkeztek meg Olaszországból.

A tulajdonos elmondása szerint a régi vizesblokknak még az emlékét is kitúrták az épületből, új nyílászárók, új felszerelés került beépítésre. Elkészült az új büfé is, amely most már klimatizálva várja a felfrissülni, vagy éhségüket, szomjukat oltani vágyókat. Pillanatnyilag itt tartanak a munkálatok. Mindez megtekinthető, kipróbálható, használatba vehető augusztus elsején, amikor is bárki INGYEN használhatja a versenypályát.

Természetesen kiíváncsiságunkat nem lehetett kielégíteni a már elkészült dolgokkal, igyekeztünk mindent megtudni a jövőbeni fejlesztésekről is. Új időmérő rendszer vásárlása és telepítése az egyik tétel a listán. Tudjuk azt is, hogy a korábbi áramellátási gondok megszüntetésére több áramot kértek a létesítmény részére. Következő lépés lesz egy gokart shop kialakítása az épület autópiac felől eső részében. Elkészül majd egy gokartos műhely, gyorsszervíz, amelyet bárki igénybe vehet majd a felmerülő hibák kijavításához. Ehhez kapcsolódóan kiépítenek egy sűrített levegő rendszert, amelyre több ponton fel lehet majd csatlakozni. Ezek a munkák az idei évre vannak betervezve, nagy valószínűséggel az ősz folyamán elkészülnek..

Természetesen a tervek ezzel nem értek véget. Tavaszra marad a legnagyobb feladat, a nagy lelátó átalakítása. Megtudtuk, hogy ide fog átkerülni az időmérés (a jelenlegi torony megmarad a versenyigazgatóságnak), illetve itt lesz a bérgokartok tárolóhelye. De ami ennél is izgalmasabb, egy étterem épül majd, illetve pár szoba kialakítása a cél. Ezek elkészülte után egy teljes vendéglátó egység illetve egy teljes körű szolgáltatásokat nyújtó versenypálya áll majd a versenyzők rendelkezésére.

Az augusztus elsejei INGYENES pályanapot követően, az első hivatalos versenyre augusztus 26-án kerül sor, akkor rendezik meg ugyanis a 7. Hírös Kupát, amely a tervek szerint egy nemzetközi verseny lesz, külföldi indulókkal. Ezt követően októberben elején újra összegyűlnek a gokartsport szerelmesei, fiatalok és idősebbek, hogy egy közös gokartozással csináljanak helyet gyomrukban az ízletes étkeknek, amelyek a 3. Gulyás Kupán is szerves részét képezik majd a programnak.

 

Közelgő események

.